Pääsiäistä edeltävät kimppatreenit

Meillä oli torstaina kimppatreenit muiden nuorten koirien kanssa. Tulin itse ennen muita, joten aloitin Tinon kanssa keppi- ja puomitreenillä. En käyttänyt mitään ohjureita kujakepeillä ja ne sujuivat silti tosi kivasti. Nyt myös umpikulma onnistui sekä yksittäisen esteen että pienen ratapätkän kautta.

Matala pentupuomi oli nopea ja hyvä. Kokeilin ottaa sivuetäisyyttä ja tämä onnistui mallikkaasti. Nyt pitäisi vielä harjoitella jättäytymistä taakse.

Kun muut tulivat päädyimme treenaamaan takaaleikkausta hypyllä, ensin pelkällä hypyllä ja sitten putken kautta. Tämä onnistui Tinon kanssa yllättävän hyvin. Emme ole vähään aikaan tehneet takaaleikkauksia, mutta Tino reagoi niihin hyvin. Pidin lelua edessä, jotta kääntyminen olisi optimaalinen ja saisin vahvistettua liikettä.

Takaaleikkuksen lisäksi treenasimme putkeen lähettämistä pimeästä kulmasta. Tino lähti hyvin putkeen vaikeastakin kulmasta. Tino tuli pari kertaa putkesta ohi, kun huomasi että minulla oli lelu kädessä, mutta teimme sitten niin, että Christa palkkasi putken jälkeen ja ongelma hävisi.

Tein lopuksi vielä aikuisten puomia. Tino ei suorita sitä yhtä nopeasti kuin madallettua ja olenkin miettinyt pitäisikö kokonaan siirtyä isoon puomiin. Nyt tuntuu siltä, että Tino on ehkä varovaisempi ison puomin kanssa koska teen sekä isoa että matalaa puomia. Tino epäröi myös vähän pinta-paikan kanssa. Meni kyllä vauhdilla alas, mutta jätti toisen etujalan puomille eikä maahan. Pitää vaan taas vahvistaa paikkaa, niin eiköhän ongelma ratkea.

Kommentit