Huipputreenit vedessä ja maalla

Iron fyssarin luona, vesijuoksumatto 18.4

Eilen oli Ironin kolmas kerta vesijuoksumatolla. Pikkumusta sai porskuttaa jo 10 minuuttia (ensimmäisellä kerralla aika oli 5 min ja toisella 8 min). Liikkuminen vedessä ei enää ollut leveäraiteista, mutta sen sijaan Iron vähän sipsutteli lyhyillä askeleilla. Liikkui kuitenkin symmetrisesti.

Vesijumpan jälkeen syvien lihaksien käyttö oli ihan hyvä ja syvien lihasten/lihasten hallinta takaosassa oli kehittynyt viime kerrasta. Lisäksi haava-alue on laskenut paljon viimeisen viikon aikana. Asentotunto puuttuu edelleen molemmista takajaloista.

Nyt liikuntaa nostetaan taas vähän kerralla kohti 3-4 x 20 min per päivä (lenkin pituus tällä hetkellä on 15 min). Lisäksi jatketaan samojen jumppien kanssa kuin tähänkin asti. Voi tylsyys, sekä minä että Iron ollaan aika tylsistyneitä näihin, kun niitä on tullut tehtyä jo jokunen kerta, mutta vielä ei ole oikea aika vähentää jumppakertoja tai vaikeuttaa harjoituksia. Yhden uuden pienen harjoituksen saimme kuitenkin, jotta Iron rupeaisi reagoimaan paremmin takajalkojen asentoon ja asentotunto palaisi.

Nyt on muuten taas esiintynyt pieniä uusia parantumisen merkkejä Ironissa. Poika nukkuu jo selällään, tassut kohti taivasta, niin kuin aina aikaisemmin (on nyt pitkään nukkunut vaan kyljellään). Lisäksi Iron näkee taas unia, eli haukkuu ja juoksee nukkuessaan <3 Ei niin paljon kuin aikaisemmin, mutta kuitenkin. Energiaa on vaikka muille jakaa... Fyssari Niina sanoikin että jätkä on taas pirteämmän oloinen.

Tinon ryhmätreenit 18.4

Maarit oli kouluttamassa Tinon ryhmää eilen ja oli suunnitellut oikein hauskan ja vauhdikkaan 19 esteen radan. Tein sen Tinon kanssa pätkissä 1-7(?) esteen osissa. Pituus (2 palaa) tuli heti alkuun ja sitä Tino selkeästi ihmetteli ensimmäisellä lähestymiskerralla. Siitä onkin jonkun verran aikaa kun on viimeksi tehnyt sitä, mutta toisella lähestymiskerralla ei enää reagoinut siihen.

Pituudelta jatkettiin u-putkeen ja siitä 90 asteen kääntö hypylle ja siitä suoraan puomille. Tino meni puomista ohi jos jäin jälkeen, mutta kun liikuin rohkeasti, niin ei mitään ongelmaa. Tino ei selkeästi vielä lukitse puomia yhtä hyvin kuin esim. hyppyä tai putkea, mutta tämä ei ole mikään ihme, kun olen vasta muutamia kertoja ottanut puomin mukaan radalle. Juoksi kerran kontaktista läpi, mutta pysähtyi hienosti kun otin uudestaan.

Loppuradalla oli jokunen peruskäännös, näitä tehtiin valsseilla (hyvä harjoitella näitäkin välillä), ja sitten suoria. Valssit/ennakoivat valssit sujuivat tosi hienosti, kunhan ajoitus oli oikea. Suoratkin olivat hienot! Tino lukitsee etenkin putket aika kaukaa ja voin hyvin lähettää kauempaakin ja näin minulle jää enemmän aikaa siirtyä seuraavaan paikkaan.

Loppusuoralla oli rengas ja tähän otimme useamman toiston, jotta rengas rupeaisi onnistumaan varmemmin. Maarit palkkasi renkaan jälkeen ja silloin Tino suoritti sen jokaisella kerralla oikein.

Kävin lisäksi tekemässä pari vapaaharkkapätkää, ensin kujakepeillä ja sitten puomilla. Sain taas kavennettua kujaa jonkun verran, eikä siinä tullut ongelmia. Keskityimme lisäksi umpikulmaan ja tein reilut 90 asteen umpikulmia. Nämä sujuivat hyvin kunhan Tino sai tehdä sisäänmenot rauhassa. Jos yhtään lähdin liikkeellä viemään kepeille päin, niin Tino kiersi kepit, mutta kun annoin sille suoritusrauhan, niin haki sisäänmenon hyvin. Sain kyllä liikkua keppien suuntaisesti, mutten kovin paljon keppejä kohti. Lähetysmatka oli varmaan n. 7 metriä (hypyn kautta). Lopuksi muutama helppo ja vauhdikas lähestyminen.

Pienen tauon jälkeen siirryimme harjoittelemaan puomia. Käytin matalaa pentupuomia ja lähestyminen loivasti kääntyneen suorahkon putken kautta. Tino meni hyvällä vauhdilla ja pysähtyi tosi kivasti ja varmasti. Kerran juoksi läpi ja siitä huomautin automaattisesti, vaikken ole pahemmin huomauttanut virheistä aikaisemmin. Olen lähinnä vaan sanonut oho tai sitten en mitään. No, Tino ei tuntunut ottavan itseensä, mutta pysähtyi taas nätisti seuraavilla kerroilla. Olin jättänyt namin alastuloon ja lelun sitten muutamien metrien päähän. Parina kertoina Tino ei edes huomannut/ halunnut huomata namia, yhdellä kerralla meinasi syödä sen, muttei sitten malttanutkaan ja vasta viimeisellä kerralla malttoi syödä sen. Eli samalla namilla vedettiin kaikki toistot ;-) Namin voinee pikkuhiljaa hävittää…

Treenirimat olivat eilen 20-25 cm.

Kommentit