Borderterriereiden rotupäivät 16.-17.4 ja elämää

Lähdimme Katin kanssa lauantaina kuuntelemaan Patricia Hirnin luentoa borderterriereiden rotupäivillä. Luennon otsikko oli Borderterrierin rakenne, liikkeet ja agilityn fyysiset vaatimukset.

Tuli taas paljon asioita mietittäväksi ja tällaiset luennot nostavat aina vähän ahdistusta pintaan, kun on puhetta rakenteesta ja miten koira rasittuu mistäkin kohdasta, jos rakenne ei ole ns. täydellinen. Ja sellaista koiraa ei taida olla, joka olisi täydellinen. Onneksi pystyy tasapainottamaan koiraa erilaisten jumppien avulla ja edesauttamaan hyvänvointia fyssareiden avulla. Aina tämä ei kuitenkaan näytä auttavan... Patriciakin mainitsi että viimeisen vuoden aikana lanneongelmien määrä borderterriereissä on lisääntynyt. Moni tietenkin syyttää agilityä tästä, että agi on paha laji, mutta selitys ei liene olevan näin helppo.

Silti tämä ajattelutapa aiheuttaa, luonnollisesti, ahdistusta minun kohdallani, enkä jaksaisi ulkopuolisten syyttelyitä siitä mitä Ironille tapahtui - voin kertoa että hoidan tämän puolen oikein hyvin itse. (Selvennyksenä tähän, että nyt en missään nimessä viittaa Patriciaan, vaan tämä asia vaan nousi taas luennon ja tapaamani ihmisten kautta pinnalle.) "Syyttelijät" eivät toki tule päin naamaa kertomaan mielipidettään/eivät sano suoraan mitä ajattelevat, mutta kyllä sen näkee ja tuntee selkeästi. No, nyt riittää tämä avautuminen ja voin taas vetäytyä takaisin kolooni. Olen kuitenkin hyvin kiitollinen monille kavereille, sekä myös vieraille, jotka ovat seuranneet Ironin ikävää tilannetta ja tsempanneet minua pysymään positiivisena, vaikkei se aina ole helppoa. Kiitos teille tuesta <3

Sunnuntaina oli vuorostaan luvassa terveystarkastus. Olin ilmoittanut sekä Pippinin että Ironin mukaan, mutta peruin Ironin osallistumisen aikaisemmin, kun en tiennyt missä kunnossa se tulisi olemaan ko ajankohtana. Pippiniltä tarkastettiin sydän, silmät ja polvet ja vanha herra oli priimassa kunnossa :)

Jatkoimme tämän jälkeen äidin luokse kyläilemään. Olipa keväinen päivä! Oli lämmintä, aurinkoista, linnut lauloivat ja katsoimme keittiön ikkunasta miten linnut, orava ja hiiri söivät yhdessä lintujen ruokintapuun alla. Otin myös muutamat kuvat laumasta, oli vaan vähän liiankin valoisaa kuvaamiseen.

Jätkät eivät olleet ihan yhteistyöhaluisia... 17.4.2011
Kevätpotretti 17.4.2011
Tino, the keppi-koira 17.4.2011
Leikkauskohdan turvotus on jo vähän laskenut, leikkauksesta n. 2 viikkoa, 17.4.2011

Tänään on ohjelmassa Ironin fyssarikäynti (vesijuoksumattoa) ja Tinon agi-treenit.

Kommentit