Viime päivien treenit

Tinon vapaaharkat 2.3

Olin menossa muissa asioissa hallille BAT:in valkkuryhmätreenien aikana ja päätin ottaa Tinon mukaan, kun kerran oli tarjolla puoli tuntia vapaatreeniaikaa ennen valkkujen treenejä.

Teimme ensin puomin alasmenokontaktia, joka sujui ihan kivasti ja mukavalla vauhdilla. Jotenkin tuntui kuitenkin siltä ettei Tino ollut ihan parhaassa vireessä, joten tein sitten vaan joitain hauskoja putkeenlähetyksiä. Olimme juuri ennen hallille lähtöä käyneet pitkällä metsälenkillä, joten ehkä tämä vaikutti siihen ettei Tino ollut ihan sama vire kuin normaalisti.

Halusin jäädä hetkeksi katsomaan valkkuja ja samalla kun ryhmäläiset tutustuivat rataan, päätin ottaa pari toistua pussille koska Tino ei ole tehnyt sitä vähään aikaan. Timo Rannikko, joka oli illan kouluttajana, huomautti että Tino suorittaa pussia pää ylhäällä. BAT:in kevyellä pussilla tämä ei ole ongelma, mutta raskaammalla pussikankaalla Tino saattaisi hyvin sotkeutua pussiin. Tähän pitää nyt kiinnittää huomiota ja saada korjattua Tinon suoritustapaa.

Pippinin synttärit 3.3

Pippin täytti eilen 9 vuotta! Kylläpä aika on mennyt nopeasti, mutta herran käytöksessä tai liikkeessä ei kyllä huomaa, että ikää olisi tullut lisää. Pippin pääsi eilen hurjastelemaan hetkeksi kentälle :-)

Tinon vapaaharkat 3.3

Eilen vahvistin lähetyksiä käyttäen hyppyä ja putkea. Lähetin hypyn takaa putkeen ja kasvatin koko ajan välimatkaa hieman. Halusin vahvistaa itsenäistä suorittamista ja sitä että Tino lähtisi putkeen ilman että olen itse liikkeessä. Tino hidasti muutaman kerran hypyn ja putken välillä, selkeästi odottaen minun liikettä/ ohjausta, mutta toistolla tämä parani.

Harjoittelimme myös takaakirtoa hypylle, eli putken kautta ja lähetys takaa molemmilta puolilta. Tino luki ohjausta oikein kivasti.

Lopuksi vielä hyppytekniikkaharjoitusta yhdellä hypyllä. Neljä toistoa korkeuksilla 15-20-25-15 cm. Hyppykaari näytti hyvältä. Seuraavaksi voisi aloittaa korkeuden arviointia perussarjan jälkeen, eli ensin perussarja kolmella speed bumpilla jonka jälkeen 9 jalkaa ja este. Muitakin hyppytekniikkaharjoituksia (askeleen pidennys, etäisyyden arvionti, kaari jne.) pitäisi ehditä tekemään. Hanna olikin tehnyt hyvän koosteen monesta eri tekniikkaharjoituksesta blogiinsa.

Ironin ryhmätreenit 3.3

Jaakko oli eilen kouluttamassa Ironin ryhmää. Radan estevälit oli paikoittain halliin nähden reippaat, mikä oli oikein tervetullutta! Usein hallilla monet kouluttajat tekevät ratoja turhan tiukoilla esteväleillä ahtauden takia.

Ironin kanssa keskityimme pujottelun sisäänmenoon. Radalla oli aika jyrkkä umpikulma ja sain kyllä Ironin menemään oikein viemällä kädessä kiinni kepeille saakka, mutta samalla peittäen koko pujottelun Ironilta. Iron näki toisin sanoen pujottelun vasta, kun este oli sen nenän edessä. Paremmalla rytmityksellä sain lähetettyä ja vedettyä Ironin oikeasta välistä. Näin käännös kepeille oli tiukempi, kun Iron tiesi minne ollaan jatkamassa rataa.

Toinen harjoiteltava kohta oli putkijarrutus. Minulla oli huono jarrutus suoralle putkelle, josta käännyttiin 180 astetta hypylle. Antamalla putkikäsky ja sitten pieni vartalon kääntyminen sekä huomiokäsky ennen putkea, saimme aikaiseksi hyvän käännöksen putken jälkeen. Vähän samantyyppistä harjoitusta teimme lopussa yhdelle hypylle, jonka jälkeen tuli täysikäännös. Lähdin ensin puskemaan liian kovaa hypylle, jolloin Ironkin ajautuu pitkälle kaarrokselle, mutta lähettämällä kauempaa sain kääntymään tosi kivasti.

Iron aloitti hyvällä vireellä ja vauhdilla, mutta vauhti laski loppua kohti. Lelun avulla sain kuitenkin pidettyä vireen korkealla.

Agilityrikas viikonloppu tulossa

Lauantaina ja sunnuntaina minulla on koulutusohjaajan peruskurssin toinen viikonloppu, eli toisin sanoen kaksi päivää agilityn merkeissä. Teemme viikonlopun koulutusharjoitukset osallistujien omilla koirilla ja olen luvannut ottaa Ironin ja Tinon mukaan, joten pojat pääsevät varmaan tekemään jotain.

Kommentit