Voihan saksalainen...

Tinon ryhmätreenit 14.3

Leena oli taas ottanut asiakseen opettaa meille tekniikkaa. Tänään oli vuorossa saksalainen, joka on pahin viholliseni ;-) En yksinkertaisesti saa sitä onnistumaan sulavasti. Meillä oli siis kuvio rakennettu kahdesta u-putkesta ja niiden välistä olevasta hypystä à putkesta takaakiertona hypylle ja siitä toiseen putkeen (ja sama homma takaisin).

Sain kyllä saksalaisen ”onnistumaan” putken kautta, mutta ei se ollut mikään tyylinäyte. Keskityimme sitten pelkkään saksalaiseen. Itse teen sen virheen, että käännyn Tinoa kohti siinä vaiheessa, kun se on kiertänyt siivekkeen ja jään silloin Tinon eteen. Toinen vaihtoehto on, että liikun liiankin paljon pois alta, jolloin unohdan ohjata esteen yli ja Tino ohittaa esteen. Teimme nyt sitten niin, että palkkasin hypystä heittämällä lelun palkaksi. Näin saimme vahvistettua esteen suorittamista, eikä ohittamista, ja samalla pystyin liikkumaan pois alta.

Vähän säälitti Tinoa kun ohjaaja mokaili, mutta onneksi poika ei tuntunut välittävän. Uskon että minun kannattaisi harjoitella muita takaakiertoa vaativia tekniikoita (esim. twistiä ja backlapiä) sekä päällejuoksua ennen kuin aloitan saksalaisen treenaamista Tinon kanssa. Voisin kuitenkin itse harjoitella saksalaista Ironin ja Pippinin kanssa.

Teimme vielä pussia niin että Leena veti lelun pussin loppuosan läpi. Sen avulla Tino meni pussin läpi hyvin pää alhaalla.

Tähän väliin taukoa ja sitten Tapsan oppeihin. Tarkoitus oli harjoitella ennakoivaa valssia. Ihan aluksi halusin kokeilla ottaa vastaan lähdöstä kauempaa. Olin kolmen esteen takana (josta sitten rata jatkui putkeen) ja Tino malttoi hyvin tehdä alun vaikka otin kauempaa vastaan. Lähetin sitten hypyn kautta putkeen ja putken jälkeen oli hyppy johon tuli ennakoiva valssi. Ensimmäisellä kerralla Tino valui aika paljon, mutta taisin itse olla vähän myöhässä. Toisella yrityksellä rytmitys onnistui paljon paremmin ja Tino kääntyi tosi kivasti.

Tarkoitus oli sitten ottaa sama kohta uudestaan ja jatkaa siitä loppuun (vielä 2 hyppyä), mutta Tino törmäsikin putken jälkeen seuraavan hypyn siivekkeeseen, joten pysähdyin siihen. Vasta siinä vaiheessa kun pysähdyin, Tino nosti toisen etujalan ilmaan eikä laskenut sitä alas. Kerkesin ajattelemaan että nyt kävi pahasti, mutta Kiisi tuli auttamaan ja taivutteli jalkaa eteen ja taakse ja paineli, eikä kipuja tuntunut olevan. Tämän jälkeen liikkeessä ei näkynyt mitään, eikä myöskään loppuverryttelyssä tai tänään aamulenkillä. Toivottavasti selvisimme säikähdyksellä!

Tuon pienen tapaturman jälkeen tein vain kolme toistoa kujakepeille, jotka onnistuivat tosi hienosti. En halunnut tehdä enempää, etten ainakaan pahentaisi mahdollista vammaa, mutta halusin tehdä jotain pientä, jotta Tinolle jäisi hyvä mielikuva treeneistä.

Ironin kanssa harjoittelin taas lelunvaihtoa ja lelusta luopumista. Pikkumusta on jo näissä tosi taitava! Voinnin puolesta on kuitenkin pakko sanoa ettei juomis- ja pissaongelman suhteen ole tullut helpotusta :( Olen nyt yrittänyt pitää vielä tarkemmin silmällä milloin Iron juo paljon ja niissä tilanteissa käskeä pois kupin luota, mutta tämä ei ole auttanut. Ensi viikon maanantaina on kontrolliaika, joten saas nähdä helpottaako siihen mennessä. Juomisesta on kyllä saattanut tulla Ironille paha tapa, ja se voi olla vähän vaikeampi pähkinä ratkaista.

Kommentit