Tino-painoitteista treeniä

Tinon vapaaharkat 27.2

Ennen Vapun motivointikurssia kerkesin hetken vapaaharkata Tinon kanssa. Tino pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan kokonaista aikuisten puomia. (On kyllä itse asiassa pikkupentuna kävellyt sen yhteensä 3-4 kertaa, jotta tottuisi korkeuteen, mutta siitä on jo aikaa.) Otin yhteensä 4-5 toistoa (taukoja väliin). Aluksi Tino oli vähän epävarma, muttei pelokas, ja muutaman kerran jälkeen oli jo rentoutuneempi.

Tein Vapun kurssin jälkeen vielä alasmenoa joitain kertoja. Viimeinen kerta oli jo mukavan reipas, ehkä se kovempi vauhti (kontakteilla) tulee pikkuhiljaa mukaan.

Ajattelin jatkossa edelleen keskittyä alasmenon harjoitteluun, mutta siinä rinnalla voisi aina jokusen kerran juoksuttaa koko puomia, jotta se pysyisi Tinolla mielessä. Kunhan siirrymme ulos treenaamaan, niin silloin puomin harjoittelun kokonaisuutena voisi aloittaa ihan kunnolla.

Lisäksi muutama lähetys putkeen ja renkaalle sekä leikkimistä.

Tinon ryhmätreenit 28.2

Ensin Sarin opetuksessa ratatreeniä (1-5 estettä kerrallaan). Aloitin parilla toistolla puomille, ensimmäinen oli hidas ja epävarma, mutta toinen oli jo parempi. Teimme välissä ratakuviota missä tuli 180 asteen käännös muurin jälkeen. Tämä onnistui oikein kivasti kunhan kerroin käännöksen ajoissa, tähän kohtaan sopi parhaiten ennakoiva valssi.

Sitten palasimme puomille. En vielä halua ottaa mitään esteitä ennen puomia, mutta halusin jatkaa rataa puomin jälkeen (olemme tehneet tätä jonkin verran, eli puomin alastuloa ja siitä esim. putkeen). Tino lähti hienosti laukalla puomille, vaihtoi raviin keskiosan lopussa, mutta jatkoi ihan reippaasti loppuun ja teki hienon kontaktin. Puomin jälkeen oli suorahko putki ja siihen Tino lähti ongelmitta.

Putken jälkeen rata jatkui hypylle. Hyppy suoritettiin takaa ja siitä sitten pujotteluun, eli koiran reitti oli ympyrä hypyn ympäri ja pujotteluun, joka oli hypyn kanssa samalla tasolla. Tino meinasi ensin jatkaa putkesta suoraan pujotteluun, mutta vahvistin käännöksen hypylle lelun avulla. Hypylle tuli niisto, josta lähetys ja leikkaus kepeille. Niisto onnistui tosi hienosti kunhan muistin mennä valmiiksi ottamaan vastaan hypylle, ja kepeille lähetyskin oli ensimmäisen epäonnistuneen kerran jälkeen hyvä.

Tino tuntuu vaativan yhden helpomman keppitoiston, ennen kuin kykenee hahmottamaan pujottelun osana rataa, jos lähestyminen niille radalla on haastavammasta kulmasta. Tino suoriutui hienosti jo vähän kapeammasta kujasta!

Taukoa ja sitten Maijan kanssa tekemään pienempiä harjoituksia. Aloitimme sylkkärillä, jota olen taas vähän unohtanut vahvistaa… Oli pakko aloittaa aika pohjilta, eli namin kanssa itse käännös ja siitä sitten lisäämällä hyppy, jota suoritettiin sylkkärin jälkeen. Oikeaan käteen oli tietenkin helpompi tulla kuin vasempaan, tai itse kääntyminen luonnistui oikealla kädellä paremmin. Syynä tähän on ihan puhtaasti se että tässä tulee sivulletulo vahvasti läpi (kun kutsun Tinon vasempaan käteen, niin poika meinaa kääntyä minuun päin eikä minusta poispäin. Saimme kuitenkin tämänkin onnistumaan.

Aloitimme tänään myös keinun harjoittelun n. neljällä toistolla, niin ettei keinua päästetty laskeutumaan. Mielestäni on hyvä ottaa keinun opettamisen mukaan puomin rinnalle, jotta Tino oppisi puomin ja keinun eron. Tino juoksi keinua oikein reippaasti (keinun päässä nami) ja nostin siitä sitten aina alas. 

Ironin kanssa tein osan Vapun antamista harjoituksista, eli lelusta irrottamista heittämällä nameja Ironille sekä namista luopumista. Iron oli taitava :-)

Ironin pissaoireet eivät muuten ole oikeastaan helpottuneet, juo ja pissii edelleen paljon. Sisälle ei kuitenkaan ole tehnyt, mutta olen toisaalta ollut tarkkana sen kanssa että Iron pääsee myöhään illalla ja taas aikaisin aamulla ulos. Tarkastuskäynti olisi vasta n. 3 viikon kuluttua, mutta koska oireet eivät ole hävinneet, niin käymme huomenna taas lekurin luona katsastamassa tilannetta.

Ihan lopuksi kävimme tekemässä muutamia vaikeampia kulmia kepeille. Tino suoriutui hienosti! Lopuksi helppo kulma putken kautta.

Kommentit