Sporttikoirahallilla ja eläinlääkärissä

Tinon vapaaharkat

Suuntasin autonnokan eilen aamulla kohti Espoota ja SporttikoiraHallia. Tämä olikin ensimmäinen käyntini siellä. Mukana oli vaan Tino, koska Pippin ja Iron olivat hoidossa äidin luona. Luvassa oli yhteistreenit Eevan ja Kumman kanssa.

Aloitimme treenit hyppytekniikalla. Teimme ensin korkeuden arviointia, eli perussarjaa kolmella speed bumpilla kuuden jalan välein ja sitten yhdeksän jalkaa ja este (korkeus 15-20-20-25-15). Olin yllättynyt miten hyvin Tino keskittyi ensimmäiseen suoritukseen, joka myös oli oikein tyylipuhdas. Toinen oli hätäinen ja otimme sen uudestaan. Rauhoitin Tinoa siinä välissä, jotta poika ´keskittyisi. Tämä toimintatapa toimi aika hyvin kaikilla viimeisillä toistoilla, vaikka Tinolle meinaakin edelleen tulla kiire. Tino onnistui kuitenkin aina korjaamaan askeleen hypylle, vaikka perussarjasta saattoikin tulla hätäinen.

Kumma näytti mielestäni hanskaavan korkeuden arvioinnin siinä suhteessa paremmin, että keskittyminen oli parempi. No, heillä oli kotikenttäetu ;-)

Päätimme jatkaa hyppytekniikalla ja teimme kaariharjoitusta kolmella speed bumpilla putken kautta. Lähestyminen putken kautta toi harjoitukseen vauhtia ja Tinon oli paljon helpompi lähteä suorittamaan kaarta kuin paikoiltaan lähtiessä. Palkkauksen suhteen yritimme löytää parhaan tavan ja tämä taisikin löytyä. Minulla oli ensin lelu vastakkaisessa kädessä ja palkkasin kädestä kaaren jälkeen. Tällöin Tino meinasi aina bongata putken uudestaan ja jatkaa kaaren jälkeen putkeen, jolloin kaari ei ollut optimaalinen. Kokeilimme sitten niin että Eeva heitti palkan Tinolle kaaren suuntaan, mutta silloin Tino helposti lukitsi Eevan ja ajautui kaaren ulkoreunaan. Paras suoritus saimme, kun Eeva jätti palkan jatkeena kaarelle, mutta niin ettei Tino nähnyt tätä, vaan huomasi lelun vasta lähestyessä viimeistä estettä. Tällöin kaari oli tosi hyvä!

Viimeiseksi teimme puomin alastuloa, niin että tämä oli mini-pöydällä. Tino teki sitä ihan reippaasti, ei täysillä, muttei hitaasti, kun lähetin paikoiltaan pöydältä. Pysähdykset olivat varmat, vaikka toinen takajalka oli kerran lipsahtanut maahaan, mitä en siis itse huomannut, mutta Eeva näki. Tein vaan kerran ilman nami-targetia, muuten namilla ja vapautus eteen lelulle. Saadakseen enemmän vauhtia teimme kerran niin, että hetsasin ja lähetin pöydän takaa. Oli paljon nopeampi ja pysähtyi edelleen hyvin.

Kävimme lopuksi vielä puolisen tuntia kävelemässä metsässä, jotta veljekset pääsivät temmeltämään. Pojilla oli selkeästi hauskaa! Kumma ja Tino ovat aika samankorkuisia, mutta Kummalla on vähän enemmän massaa ja myös enemmän karvaa.

Oli kyllä tosi hauskaa ja antoisaa päästä yhdessä tekemään ja vertaamaan opetustapoja!

Iron eläinlääkärin luona, taas

Jatkoin SporttikoiraHallilta äidille hakemaan Pippiniä ja Ironia hoidosta. Päivän seuraava matkakohde olikin Eläinklinikka Lauma. Varsin Ironille ajan tiistaina, kun juomis- ja pissaongelmat eivät edelleenkään olleet helpottanut. Tiistaina Iron oli jopa päivän aikana tehnyt lammikon sisälle. Äiti oli kuitenkin sitä mieltä että Iron oli normaali kun oli siellä (eli tiistai illasta torstai aamuun), mutta ajattelin että käytän silti varmuuden vuoksi tarkastettavana.

Rakko ultrattiin ja siinä ei ollut mitään poikkeavaa. Lisäksi eturauhanen oli nyt parempi, eli normaalikokoinen eikä Iron aristanut sitä yhtään (on aikaisempina viikkoina rimpuillut ja murissut). Eli parantumisen merkkejä ilmassa!  Nyt pitää vaan toivoa että liika-juominen loppuisi. Siitä on saattanut tulla Ironille tapa, joten pitää nyt koittaa entistä tarkemmin pitää juomista silmällä ja käskeä kupin luota pois jos jää kauan juomaan.

Maanantaina viikon kuluttua on kontrolliaika ja silloin olisi tarkoitus uusia antitestosteronipistos ja tarkistaa maksa-arvot.

------------- 

Emme käyneet eilen Ironin ryhmätreeneissä, ajattelin itse asiassa pitää vähän taukoa Ironin treeneistä, kun kerran vauhtiongelmaa on taas ollut ilmassa. Kävin kuitenkin hallilla vetämässä myöhäisryhmän treenit.

Kommentit