Onnistumisien päivä

Tinon ryhmätreenit

Aloitimme Sarin opeissa mukavan suoraviivaisella rataharjoituksella. Tein ihan aluksi kolme toistoa puomille, ensimmäiset kaksi kertaa vapautin puomilta lelulle ja kolmannella kerralla vapautin putkeen. Ensimmäinen kerta oli vähän varovainen, mutta muut kerrat olivat jo vauhdikkaammat. Tino teki hyvät ja varmat pysähdykset kaikkina kertoina.

Putkeen jälkeen oli suorahko eteneminen hyppy-rengas-hyppy ja sitten hieman vieressä oleva hyppy takaa. Tino tuli ensin renkaasta ohi ja toisena kertana kun jäin varmistamaan rengasta, niin olin sitten niin jäljessä, että oli aika mahdotonta ohjata seuraaville hypyille. Vahvistimme sitten Sarin kanssa rengasta, niin että olimme eri puolilla rengasta ja otimme vuoron perään Tinon vastaan renkaalta ja palkkasimme. Tuli useampi onnistunut toisto ja rengas vaikutti menevän todella hyvin perille Tinolle, koska kun sitten lähestyimme putken ja hypyn kautta, niin suoritti renkaan varmasti vaikka itse liikuin kohti seuraavaa estettä enkä varmistellut rengasta.

Takaakiertävän hypyn jälkeen oli kepit.  Tino ei ensin lukinnut niitä, mutta kun vein sille lelun keppien päähän, niin että näki tämän, niin tykitti hyvin. Kepeiltä jatkettiin putkeen, johon Tino irtosi tosi kivasti vaikka olin jäljessä.

Tähän väliin tuli taukoa ja sen jälkeen teimme twistiä ja keinua Leenan kanssa. Twistissä Tino lähtee ihan kivasti takaakiertoon, mutta sen jälkeen tulee kaksi ongelmaa ohjaajalle. Saan joko Tinon vedettyä hyvin riman yli, mutta olen sitten tiellä kun en siirry tarpeeksi nopeasti pois alta, tai sitten yritän siirtyä liian nopeasti pois alta ja unohdan ottaa koiran mukaan, jolloin Tino ohittaa esteen. Kunhan sain rytmityksen onnistumaan, niin twistikin onnistui. Minun pitää kuitenkin muistaa ettei minulla saa olla (ainakaan kauan) rintamasuunta Tinoa kohti.

Keinua tehtiin nyt toista kertaa, ja taas niin ettei se vielä laskeudu ollenkaan. Tino menee oikein reippaasti ylös. Ensi kerralla voisi jo antaa keinun vähän laskea.

Lopetimme vauhdikkaaseen ympyrään, joka koostui putkista ja hypyistä. Olipa hyvät treenit taas, Tino on pätevä!

Ironin kanssa harjoittelimme hetken lelunvaihtoa. Tämä onnistuu jo oikein kivasti!

Ironin juomis-/pissaongelmaan ei ole edelleenkään tullut helpotusta, joten torstaina suuntaamme taas eläinlääkärin luokse. Torstaille on muutenkin luvassa paljon ohjelmaa, vaikka se piti olla vapaapäiväni. Käymme aamulla Tinon kanssa Sporttikoirahallilla treenaamassa Eevan ja Kumman (Tinon veli) kanssa. Sitten on se lekurikäynti ja illalla käyn vetämässä agi-treenit. Jätän kuitenkin Ironin ryhmätreenit väliin.

Kommentit