Koulutusohjaajakurssilaisten opeissa

Suoritin viikonloppuna koulutusohjaajan peruskurssin toisen osuuden, nyt pitää enää kouluttaa viitenä kertana ja sitten anoa kortti SAGI:lta. Jaoimme osallistujat kahteen ryhmään ja toinen ryhmä toimi koirineen koulutettavina lauantaina ja toinen sunnuntaina. Itse olin koulutettavana lauantaina ja sunnuntaina vuorostaan koulutin.

Tinon treenit

Ryhmällämme oli puoli hallia käytettävissä ja treenit olivat tekniikka-painoitteiset. Aloitimme takaakierrolla hypylle, josta jatkettiin putkeen ja sieltä taas sama hyppy takaa ja toiseen putkeen. Takaakierto onnistui hyvin kunhan muistin antaa tarpeeksi tilaa Tinolle. Putki-hyppy-putki kuvion onnistui parhaiten backlapilla, koska tämän jälkeen piti ehtiä pakkovalssiin. Backlap onnistui hyvin siihen nähden ettei olla tehty sitä aikaisemmin. Minun pitää vaan muistaa olla tarpeeksi lähellä estettä ja tehdä selkeä veto vastakkaisella kädellä, jottei Tino juokse esteen ohi. Pakkovalssi onnistui hyvin.

Radalla oli pussi, jonka jälkeen oli tarkoitus tehdä sylkkäri ja kääntää hypylle, josta vuorostaan lähetys kepeille (90 asteen umpikulma). Teimme pussia erikseen, niin että avustaja veti lelun pussin läpi, jotta Tino pitäisi päätä alempana. Sylkkäri ole helpoin tehdä paikoiltaan. Tässä on vielä vähän hommaa, mutta keppikulma sujui vuorostaan tosi hyvin ja siinä leijeröin vielä pussin.

Oli kaikin puolin kivat treenit ja tuli paljon onnistuneita toistoja. Maaritkin kehui että Tino on kehittynyt paljon viime näkemästä :-)

Ironin vapaaharkat

Vapaaharkkasin kurssin jälkeen hetken Ironin kanssa. Iron oli innostuneen oloinen, muttei kuitenkaan oikein lähtenyt hyvällä vauhdilla tekemään asioita. Ainoa harjoitus missä kiihdytti hyvin oli kujakepeillä. En sitten pahemmin viitsinyt tehdä mitään, mutta harjoittelimme lelunvaihtoa ja lisäsin siihen irrottamiskäskyn. Tämä sujui tosi kivasti!

Kommentit