Agi-kurssia, vapaatreeniä

Iron Elina Rantakankaan agi-kurssilla

Olimme eilen Ellun kurssilla Ironin kanssa. Ellu on kouluttanut meitä paljon aikaisemmin, kun olimme vielä SM-2009 ryhmässä pari vuotta sitten. Olen aina tykännyt hänen koulutustavoista, joten oli kivaa osallistua hänen pitämään kurssiin.

Aloitimme lyhyellä helpohkolla radalla, jonka perusteella Ellu halusi nähdä miten koira ja ohjaaja toimii yhdessä. Iron meni ihan kivasti, ei mitenkään hirveän kovaa, muttei myöskään hitaasti. Kun kaikki ryhmäläiset olivat lyhyesti käyneet radalla, niin Ellu puhui hetken leikkimisestä ja vireestä. Tämän jälkeen oli vuorossa pieni harjoitus missä pystyi harjoittelemaan vireen nostamista ja laskemista. Meidän kohdalla vireen laskemista ei ollut tarvetta harjoitella, joten keskityimme sen nostamiseen.

Iron on siitä "hankala" tapaus, että sillä on motivaatiota, intoa ja taistelutahtoa, mutta silti vauhti radalla ei ole optimaalinen. Ärsykkeellä (lelu, joka oli melkein saavutettavissa, muttei kuitenkaan) saimme nostettua Ironin kierroksia hyvin ja Iron tuli oikein hyvin ja vauhdikkaasti ärsykkeen perään (lelu kädessä ja liike koirasta poispäin). Teimme harjoitusta kahden u-putken avulla niin, että ensin lähetys ensimmäiseen putkeen ja kun Iron tuli ulos putkesta, niin lelua vilautettiin ja siitä lähetys toiseen putkeen. Tässä vauhti oli hyvä, mutta jos yritin lähettää kauempaa putkeen, niin Ironin vauhti hidastui. Tähän pitäisi ottaa apuun heitetty palkka, jotta vedättämisen lisäksi myös lähettäminen olisi nopea.

Ellun toinen huomio Ironin menosta on sen haukkuminen. Ironhan haukkuu radalla aika lailla tauotta, mutta kun Iron lukitsee katseensa lelun (esim. heitettyyn), niin haukkuu vähemmän tai ei ollenkaan, ja liikkuu kovempaa. Olisi hyvä kiinnittää huomiota haukkumiseen ja pohtia hidastaako se Ironia. Saattaa olla että Iron purkaa itseään haukkumalla, eikä esteiden suorittamalla mahdollisimman nopeasti.

Kun virettä oli käyty läpi siirryimme toiseen rataharjoitukseen, jossa oli tarkoitus ottaa käyttöön niitä asioita mitä olimme käyneet läpi vireen puolesta ja käyttää näitä radalla. Iron toimi ihan kivasti ja saimme paikoittain paremman vauhdin ja siinä missä Iron liikkui paremmin, niin oli myös lähes hiljaa.

Kokeilimme vielä ihan lopuksi miten mustasukkaiseksi Iron tulee, jos teen sen nähden rataa Pippinin kanssa. Ellu otti Ironin hihnaan ja päästin Pippinin kentälle. Iron oli ensin niin kiinnostunut Ellusta, ettei huomannut että olin radalla Pippinin kanssa, mutta kun Ellu päästi Ironin irti, niin huomasi aika nopeasti että kaveri on radalla. Tämä nosti Ironin kierroksia aika voimakkaasti, joten voisin ainakin välillä tehdä myös tällaisia treenejä.

Oli kaikin puolin antoisa kurssipäivä!

Tinon vapaatreenit

Aloitimme puomin alastulokontakteilla. Nämä sujuivat oikein kivasti ja ihan hyvällä vauhdilla. Muutamina kertoina laitoin namin alastuloon ja muutaman kerran tein ilman. Vapautin aina eteen lelulle.

Sitten vielä muutamia putkeenlähetyksiä ennen kuin siirryimme hyppyharjoituksiin. Hyppyharjoituksista teimme korkeuden arviointia ja lopuksi perussarjaa. Korkeuden arvioinnissa ensin kolme speed bumpia perussarjaväleillä, jonka jälkeen 9 jalkaa ja hyppy (20-25-30-30-20 cm). Ensimmäinen kerta 30 cm hypylle epäonnistui lähestymisen kannalta, koska Tinolla oli jo liian kiire jo perussarja-osuudella, joka johti siihen että hyppäsi aika lailla suoraan päin rimaa. Rauhoitin ja uusi yritys, joka onnistui paremmin. Hyppy oli vähän turhan iso, mutta kaari oli hyvä. Tämän jälkeen laskin hypyn aloituskorkeuteen (20 cm) ja hyppy oli ok.

Lopuksi kaksi toistoa perussarjalle (4 speed bumpia). Viimeinen väli teki tiukkaa etenkin ensimmäisellä yrityksellä. Meidän pikku-pennulla tuntuu olevan vähän liian iso laukka-askel ja vähän liian kiire... ;-)

Kommentit