Aamu-treenit

Kävimme etäpäivän kunniaksi tekemässä aamu-treenit hallilla. Vapaaharkkasin Iroinin ja Tinon kanssa. Pippin sai toimia radanrakennus-apulaisena ja koekaniinina ;-)

Treenit olivat melko pujottelupainoitteiset. Minulla oli tarkoitus tehdä lopuksi hyppytekniikkaa, mutta koin että teimme jo sen verran paljon, etten viitsinyt pidentää treenejä hyppyharjoituksilla. Maltti on valttia! Sunnuntaina pitää sitten ainakin tehdä hyppytekniikkaa ja ehkä kontakteja ja/tai ohjauskuvioita.

Ironin vapaatreenit

Tein avo- ja umpikulmia kepeille (käytin kujakeppejä), sekä lelunvaihtoa palkkauksessa. Aloitimme avokulmalla, jota sai alkuun helpottaa aika paljon jotta onnistuisi. Muutamien toistojen jälkeen Iron haki jo paremmin ja otimme taukoa kepeistä ja siirryimme putkilähetyksiin.

Olen taas päättänyt yrittää kasvattaa Ironin moottoria, joten palkkasin putket heittämällä lelun putkeen, kun Iron lähestyi putken suuta. Sujui ihan kivasti. Tämän jälkeen taukoa ja tauon jälkeen otimme umpikulmat kepeille. Muutamia toistoja, jonka jälkeen pieni ratakuvio. Tein kuvion vaan kerran, koska Ironilla oli siinä hyvä vauhti ja halusin lopettaa siihen.

Lelunvaihto rupeaa sujumaan tosi kivasti, etenkin silloin kun Iron ei ole vielä väsähtänyt. Käytän tässä aina kahta samalaista lelua. Palkkaan suorituksista usein heittämällä lelun ja tässä on ollut ongelmana se, ettei Iron ikinä tule vapaaehtoisesti luokseni lelun kanssa. Nyt sain kuitenkin, vireen ollessa korkealla, hyvin tuomaan, kun houkuttelin toisella lelulla.

Tinon vapaatreenit

Aloitimme Tinon kanssa 90-asteen avokulmalla pujotteluun. Kuja oli kapeahko, enkä laittanut ohjureita. Ensin muutama helpompi lähestyminen, jonka jälkeen kasvatin välimatkaa. Tino teki ainoastaan yhden virheen (lähti kakkos-väliin), mutta suoriutui muuten tosi hienosti. Avokulma onnistui myös hypyn takaa.

Tässä välissä tauko ja sitten 90-asteen umikulman kimppuun. Yhtään epäonnistunutta suoritusta ei tullut ja Tino haki tosi kivasti sisäänmenon. On kyllä taitava pentu! Vaikeutin niin, että tuli enemmän vauhtia lähestymiseen (lähestyminen: hyppy-putki-hyppy ja sitten kepit) ja Tino malttoi edelleen keskittyä sisäänmenoon. Tinolla on kyllä huomattavasti paremmat kulmat kuin Ironilla (käytin ihan samaa kujaleveyttä molemmille).

Teimme lopuksi vielä saman ratapätkän mitä tein Ironin kanssa. Siinä tuli baklap, joka onnistui hienosti ja suoran putken jälkeen 180-asteen käännös hypyille, jotka olivat n. 4 metriä sivummalla, sujui myös hienosti kauko-ohjauksella (työnsin sivulle ja otin vastaan toisen hypyn takana). Tino rupeaa kyllä olemaan aika makee ohjata, silloin kun kaikki onnistuu ;-)

Kommentit