Treeniä 3.2

Tinon vapaatreenit

Teimme ensin pentupuomia, joka kerralla nami targetina ja lelu muutamien metrien päässä. Pari nappisuoritusta - kova vauhti, varma pysähdys ja selkeä vapauttaminen. Useampi hyvä toisto - reippaasti, muttei ihan niin hyvä vauhti mitä voisi olla, hyvä pysähdys ja vapautus. Pari epäonnistunutta toistoa - kova vauhti, todella lyhyt pysähdys josta matka jatkui ilman vapautusta. En pahemmin kiinnittänyt huomiota epäonnistumisiin, mutta estin Tinoa menemästä lelulle ja otin uusiksi. Vauhti hiipui aina vähän niiden kertojen jälkeen jolloin Tino ei tehnyt kontaktin oikein, mutta seuraavalla kerralla oli taas parempi.

Emme ehtineet paljon muuta tehdä, kun vapaaharkka-aika oli niin lyhyt. Teimme kuitenkin toisen lyhyemmän treeni-pätkän harjoitellen putkia ja takaakiertoa.

Ironin ryhmätreenit

Tein muutamat keppikulmat (4 kepillä) ennen treenien alkua. Iron tekee kulmat jo ihan hyvin kun lähetän sen jalkojen välistä, mutta jos jätän Ironin istumaan ja otan askeleen tai pari sivulle, niin menee avokulmassa kakkosväliin. On sitten vaan pakko helpottaa, mutta tekee silti nyt paljon paremmin kulmia kuin aikaisemmin.

Satu koulutti tänään Ironin ryhmää. Rata oli todella hauska hyvillä esteväleillä ja siinä oli paljon kohtia missä koira sai edetä kunnolla. Tämä sopi Ironille tosi hyvin ja vire oli kohdallaan. Saimme kaikki kohdat onnistumaan tosi kivasti radalla. Tuli harjoiteltua ainakin sylkkäriä, leijeröintiä yhdistettynä pakkovalssiin ja sokkaria yhdistettynä pakkovalssiin.

Puomi hidasti Ironia selkeästi, tai Iron suoritti vielä puomin ihan hyvällä vauhdilla, mutta puomin jälkeen kesti hetki ennen kuin vauhti taas nousi. Paremmalla rytmityksellä ja nopealla vapautuksella kontaktilta vauhti kuitenkin parani.

Muutama kaarre levisi aluksi, mutta kunhan en itse saattanut Ironia niin pitkälle näillä hypyille, vaan lähetin sivuetäisyydeltä, niin Iron ei enää kaarrattanut. Pitää muistaa tämän jatkossa koska Iron kaarrattaa helposti jos olen tietyissä paikoissa liian lähellä sitä.

Teimme vielä radan kisanomaisesti treenien lopussa ja saimme tehtyä ihan hyvän nollan :) Ironkin jaksoi alusta loppuun (21 estettä) hyvällä vauhdilla. Muutamassa kohdassa kaarratti, kun unohdin lähettää kauempaa, mutta muuten oli oikein hyvä.

Kommentit