Tekniikan agi-maailma ja hyvät treenit

Agissa on jo pitkään puhuttu entistä enemmän tekniikoista ja erilaisille ohjauskuvioille on annettu läjä nimiä. Tämä on hyvä asia koska voin sanoa että tuohon kohtaan sopisi jaakotus ja lajitoverit ymmärtävät mitä tarkoitan.

Minulla on ajatus että Tinolle pitäisi nyt sen ollessa nuori opettaa mahdollisimman moni näistä tekniikoista, koska niitä tulen varmasti tarvitsemaan ja samalla saan rakennettua este- ja ohjausvarmuutta. Tähän asti olen eniten harjoitellut takaakiertoa ja pakkovalssia. Jokunen valssi, jaakotus, takaaleikkaus, poispäinkäännös, sylkkäri, sokkari, leijeröinti ja päällejuoksu on myös tullut tehtyä. Pitää kuitenkin jatkossa kiinnittää näihin enemmän huomiota ja tehdä opetus perusteellisesti.

Rajoitteellinen vapaatreenimahdollisuus tietenkin hidastaa opetusta, mutta viimeistään ulkokaudella skarpataan. Tuntuu vaan että nuorelle koiralle on niin paljon opetettavaa.

Tinon ryhmätreenit 7.2

Tällä kertaa meillä oli vaan yksi kouluttaja, Maarit, mutta halli oli silti jaettu kahtia ja toisella puolella oli omatoimitreeniä. Maaritilla oli teemana päällejuoksu, jota tehtiin niin että kolme hyppyä oli rinnakkain. Ensimmäinen suoritettiin kohti ohjaajaa, toinen poispäin ja kolmas taas kohti, eli päällejuoksu tuli ensimmäisen ja kolmannen hypyn kohdalla. Harjoitus tehtiin molempiin suuntiin, niin että koira tuli putkelta ensimmäiselle hypylle.

Päällejuoksu tällaisella kuviolla oli uusi juttu meille. Kokeilin ensin putken kautta ja palkkaus ensimmäiselle hypylle. Tino teki ihan ok, mutta minun oma liike oli huono. Helpotimme jotta minäkin onnistuisin ;-) ja jätin Tinon istumaan ensimmäisen hypyn taakse ja palkkasin ensin muutaman kerran päällejuoksusta. Onnistui hyvin ja teimme toiselle hypylle (edelleen ilman putkea) ja Maarit palkkasi sen taakse. Tämän jälkeen teimme kolmen hypyn sarjan. Tino lähti ensin suoraan Maaritin luokse, kun tiesi että hänellä on palkka, mutta muutaman yrityksen jälkeen malttoi keskittyä harjoitukseen.

Muutama toisto vielä toiseen suuntaan, mutta siinä kakkoshyppy tuotti ongelmia kun Tino juoksi siitä ohi. Tinon keskittyminen taisi siinä jo herpaantua kun harjoitus oli muutenkin ihan uusi. Saimme kuitenkin onnistumaan ja jätimme asian hautumaan. Tässäpä minulle treenattavaa!

Pidimme taukoa ja menimme sitten omatoimipuolelle tekemään kujakeppejä, rengasta ja pentupuomia. Tein kulmia kepeille ja ne rupeavat näyttämään jo hyviltä. Umpikulma oli helpompi kuin avokulma, mutta Tino meni avokulmankin jo paljon paremmin kuin aikaisemmin. Tein myös tiukkoja takaaleikkauksia kepeille.

Rengasta tein osana keppikuoviosta, eli lähestyminen kepeille renkaan ja hypyn kautta Pidin siivekkeitä renkaan sivuilla jotta Tino hahmottaisi sen paremmin. Meni hyvin.

Lopuksi vielä pentupuomia. Teki alkuun ihan hyviä toistoja, mutta ei niin hyvällä vauhdilla mitä olisin halunnut. Kokeilin sitten suht. suoran putken kautta, nami targetina ja lelu edempänä. Tino tuli ensimmäisellä kerralla kovaa ja juoksi kontaktin läpi lelulle. En kieltänyt, vaan otin rauhallisesti lelun siltä pois ja otin saman homman uudestaan. Tino tuli taas kovaa, mutta teki oikein töitä että ehti pysähtyä kontaktille, oli tosi hieno ja varma pysähdys! Vapautin lelulle ja lopetin siihen.

Kommentit