Taas kerran hyvät treenit

Nuoren koiran kanssa on kyllä kiva treenata, koska on niin helppoaa asennoitua siihen että asiat tehdään tarkasti ja perinpohjaisesti. Uusia asioita opetetaan järjestelmällisesti ja vaikeutetaan aste asteeltaan. Näin pitäisi tietenkin tehdä myös vanhemman koiran kanssa, mutta itse koen ainakin että kokeneen koiran kanssa tulee helposti tehtyä turhan isoja harppauksia vaikeustasolla. Tässä siis minulle vähän pohdittavaa…

Tinon ryhmätreenit 21.2

Aloitimme keppitreenillä keskittyen lähestymiskulmiin. Avokulmat sujuivat taas tosi kivasti! Umpikulma on haastavampi, mutta saimme sen onnistumaan myös 180 asteen kulmasta. Tino oppii kyllä nopeasti ja ajoittain näkee oikein miten poika miettii. Silloin se hidastaa hetkeksi ja sitten taas kiihdyttää, on hassun näköistä. En ole ikinä tainnut nähdä borderterrieriä pohtivan samalla tavalla ;-)

Kulmien yhteydessä tein muutaman tiukan takaaleikkuksen kepeille, eikä Tino ollut moksiskaan. Lopuksi helppo, suora lähestyminen ja sitten tauolle.

Tuli muuten taas huomattua että kun harjoittelee kulmia kepeille, niin putkia ei voi olla kovinkaan lähellä houkuttelemassa. Tino lukitsee putket todella helposti. Tähän tarvitaan siedätystä!

Toisena harjoituksena oli ratapätkä jossa oli välistäveto ja takaaleikkaus hypylle. Tein nämä harjoitukset Tinon kanssa kahdessa osassa, ensin välistäveto ja sitten takaaleikkaus-kuvio.

Välistäveto onnistui yllättävän hyvin näin ensimmäiseksi kerraksi. Välistäveto-kuvio siis kahdella rinnakkaisella hypyllä, joista molemmat suoritettiin ohjaajasta poispäin. Palkkasin ensin pari kertaa välistävedosta ja sitten Melle palkkasi toisen hypyn takana. Oli kyllä aika lähellä ettei Tino mennyt toisen hypyn ohi, mutta Melle hieman avitti hypyn takana lelun lisäksi huomio-kutsulla. Tein muutaman tällaisen toiston ja jätin hautumaan.

Takaaleikkaus hypylle tuli kohdassa missä oli kolmen hypyn sik-sak kuvio, leikkaus toiselle hypylle. Estevälit eivät olleet mitenkään hirveän pitkät ja tämä aiheutti sen että Tino ajautui toisen hypyn ohi (siihen olisi tullut se leikkaus, seuraava hyppy oli ensimmäisen hypyn kanssa linjassa). Jouduin sitten tekemään selkeän vedon, jotta Tino ohjautuisi toiselle esteelle ja sitten vasta pystyi vapauttamaan hypylle ja leikata. Sujui oikein hyvin kun oli palkka edessä. Seuraava haastavuus oli saada Tino kääntymään niin paljon että suorittaisi myös kolmannen hypyn. Palkan avulla saimme tämänkin onnistumaan.

Kommentit