Parin kuukauden kisatauko edessä

Meillä tulee näillä näkymin olemaan parin kuukauden kisatauko, eli kisaamme aikaisintaan pääsiäskisoissa huhtikuun lopussa. Syynä tähän on antitestosteronipistos jonka Iron sai eilen. Lääkkeen dopingvaroaika on 28 vrk ja pistos olisi hyvä uusia kuukauden kulutta.

Syynä lekurikäynnille oli että Iron on viime aikoina juonut paljon ja tämän takia tietenkin pissannut paljon. Viimeisen viikon aikana tämä ongelma meni jo niin pahaksi että pissasi sisälle kolmena yönä aivan järkyttävät lammikot. Lisäksi Ironhan on aina ollut kova narttujen perään ja etenkin viimeiset pari kuukautta nartut ovat kiinnostaneet todella paljon riippumatta siitä onko juoksua vai ei.

Käytin sitten eilen Ironin eläinlääkärin luona etenkin tuon pissaongelman takia ja pissanäytteen ja eturauhastutkimuksen perusteella pojalla vaikuttaisi olevan eturauhastulehdus. Eturauhanen oli suurentunut ja kipeä, ja tulehdusarvot olivat koholla. Pistos pitäisi pienentää eturauhasta ja lisäksi Iron sai kolmen viikon antibioottikuurin, jotta tulehdus paranisi.

Mitään kipuja Iron ei ole näyttänyt, vaikka eturauhanen oli selkeästi kipeä tutkittaessa. Eläinlääkäri sanoi että on yleistä että koira kulkee selkä köyryssä eikä esim. halua hypätä, jos eturauhanen on kipeä. Harmittaa kyllä Ironin puolesta, jos/ kun on ollut kipuja, eikä ole näyttänyt niitä :-( Toi korkea kipukynnys on kyllä vähän ”rotuvika”. No, pääasia että vika löytyi ja saadaan hoidettua pikkumusta kuntoon. Kuukauden kuluttua sitten tarkastuskäynnille.

Kommentit