Kehitystä ilman treeniä

Voi apua että on kylmä! Hallilla on toki lämmintä, joten siellä tarkenee ihan hyvin treenata, mutta alku- ja loppuverryttely on tehtävä ulkona. Tai, itse asiassa teen niistä osan sisällä jottei olisi niin raju lämmönmuutos lihaksille. Koirat eivät kuitenkaan pahemmin valita kylmyydestä. Pippinillä on ajoittain ollut ongelmia tassujen kanssa ja saattaa hyppiä kolmella jalalla hetken, mutta tähän auttaa tassun lämmittäminen hetken verran kädessä ja sitten mennään taas.

Tinon vapaaharkka

Meillä on nykyään teemana tekniikat tutuiksi. Eilen harjoittelimme sitten jaakotusta ja päällejuoksua ennen Ironin ryhmätreenejä.

Jaakotusta tein hypylle, lähestyminen putken kautta ja hypyn jälkeen takaisin putkeen. Käännös vasemmalla onnistui jokaisella kerralla ja oikealle kääntyi kerran vai kaksi jo ennen hyppyä. Molempiin suuntiin laitoin ensin lelun palkaksi hypyn taakse, seuraavaksi palkkasin käännöksestä kädestä ja sitten vasta tein koko kuvion. Saimme paljon hyviä toistoja!

Päällejuoksun tein kahden esteen kuviolla. Esteet olivat rinnakkain ja toinen suoritettiin ohjaajaa kohti (tässä päällejuoksu) ja toinen poispäin (ideana että saan jatkettua "rataa" päällejuoksun jälkeen). Lähdin ensin liikaa ennakoimaan jolloin Tino tuli ensimmäisestä esteestä ohi. Rauhoitin oman liikkeen ja palkkasin ensimmäisestä esteestä, eli päällejuoksusta, sitten vasta tein kuvion molemmilla hypyillä. Tino lähti hyvin myös toiselle hypylle.

Tein vielä muutaman alastulokontaktin. Nämä menivät hyvin, myös silloin kun jättäydyin vähän taakse.

Pääsimme vielä tekemään erilaisia lähestymiskulmia hypyille Ironin treenien ohella kun hallin perällä oli tällainen harjoitus. Onnistui tosi kivasti Tinon kanssa ja niitä tehdessä tajusin että Tinoahan voi jo lähettää ja ohjata, eli voin luottaa sen tekemiseen eikä tarvitse varmistella suoritusta esim. lelu-targetilla. Tietenkin on myös hyvä vahvistaa näitä asioita ja pitää palkkaa edessä tai vähän piilossa, niin että itsenäinen tekeminen tulee vielä varmemmaksi, mutta oli kiva huomata että kyllä se poika jo jotain osaa :-)

Ironin ryhmätreenit

Janne veti tällä kertaa Ironin ryhmän treenit. Oli itse asiassa myös viimeksi kouluttajana, mutta silloin olin itse kipeänä. Radalla oli selkeästi teemana haastavat avokulmat kepeille ja lisäksi keppien jälkeinen elämä.

Halli kävi vähän ahtaaksi ja sen takia muutama esteväli ei ollut ihan sääntöjen mukaisia. Tämä on aina vähän huono asia Ironille koska Iron tarvitsee tarpeeksi pitkät välit, jotta saa säilytettyä vauhdin. Tällä kertaa Iron kuitenkin jaksoi tsempata hyvin ja kesti toistoja kepeille tosi kivasti.

Keppitoistoja tosiaankin tuli kun hinkkasimme sisäänmenoa. On varmaan tullut aika selkeästi esille ettei Ironin avokulmat ole mitenkään parasta laatua, tai edes hyvät. Yritin ensin lähettää kepeille poispäinkäännöksellä, mutta tuloksena oli että Iron meni kyllä oikeasta keppivälistä, mutta jatkoi siitä suoraan sivuhypylle. Janne halusi sitten että kokeilen auttaa Ironia kepeille, eli että vedän sen kädellä oikeasta välistä. Tämähän ei ole tähän mennessä ikinä toiminut Ironilla, se väistää kättä ja tulee epävarmaksi. Päätin kuitenkin kokeilla koska haluaisin että Iron oppisi tämän, ja kuinkas kävikään, Iron tuli käden mukaan oikein sisään ja jatkoi vielä pujottelua! Kokeilin vielä pitää lelua kädessä jotta Iron tulisi kovempaa ja rohkeammin, ja tämäkin onnistui. Näköjään pikkumusta on kehittynyt tässä asiassa vaikkemme olla harjoiteltu sitä :-) Minun pitää kuitenkin olla tarkkana käden kanssa että maltan odottaa tarpeeksi kauan ennen kuin käännyn ja annan Ironin jatkaa pujottelua, jotta Iron lähtisi pujottelemaan oikein.

Meni sen verran aikaa keppiharjoitukseen, ettemme tehneet kovin paljon muuta. Alkua hinkkasimme kylläkin aluksi muutamia kertoja jotta saimme siinä olleet kiemurat onnistumaan. Lisäksi tein toisessa kohdassa oikein onnistuneen poispäinkäännöksen. 

Pippin oli seura-herrana mukana. Pääsi kyllä hetken pitämään hauskaa kentälle ennen Ironin ryhmätreenejä.

Kommentit