Hyvä treeni, parempi mieli!

Heti näin alkuun pitää jakaa videolinkki: Viirun elämää 3. Siinä alussa veljekset Viiru ja Tino leikkivät n. 6 kuukautisina.

Eilen oli Tinon ryhmätreenit. En päässyt tekemään mitään Pippinin tai Ironin kanssa koska hallilla ei ole vapaatreeniaikaa ennen tai jälkeen meidän ryhmätreenejä. Vapaaharkka-aikaa muulloin kun päiväsaikaan on nyt todella huonosti tarjolla BAT-hallilla, mikä on tietenkin tosi huono homma kun en sitten oikein pääse kertaamaan/ vahvistamaan opittuja juttuja. No, enää pari kuukautta tätä ja sitten toivon mukaan lumet ovat sulaneet ja pääsemme Ojankoon. Toivotaan myös että suunniteltu halli nousee pikapuolin pystyyn ja pääsemme jo ensi talvena harjoittelemaan väljemmin.

Tinon ryhmätreenit

Ensimmäisessä pisteessä teemana oli takaaleikkaus kepeille sekä kääntäminen keppien jälkeen. Teimme ensin takaaleikkauksen suorasta lähetyksestä ja sitten pikkuhiljaa kulmista. Tino kesti ne oikein kivasti ja teki kulmat (aika loivat) tosi hyvin. Käännökset keppien jälkeen onnistui ihan kivasti kun oli avustaja palkkaamassa. On varmasti hyvä välillä harjoitella käännöksiä keppien päähän jottei Tino opi siihen että aina mennään suoraan keppien jälkeen. Lopetin kuitenkin siihen että sai palkan eteen keppien jälkeen.

Toisessa pisteessä oli ohjauskuvioita 10 esteen radan muodossa. Tein kuviot 1-5 esteen pätkissä niin että oli vaan yksi pääharjoitus/ kuvio. Ensin oli jaakotus, vauhtia otettiin suoran putken kautta jonka jälkeen oli hyppy jolle tehtiin jaakotus. Ensimmäisillä kerroilla jätin lelun vähän siivekkeen taakse ja seuraava askel oli sitten palkata lelulla kädestä käännöksen jälkeen. Meni tosi hyvin ja kokeilimme myös jatkaa rataa jaakotuksen jälkeen ja tämäkin meni loistavasti. Tino lukee kyllä ohjausta tosi hyvin!

Toisena ohjauskuviona oli putken jälkeen takaakierto hypylle. Tein muutaman kerran pelkän takaakierron, niin että lelu oli siivekkeen takana. Sitten sama homma putken kautta. Tein ensin takaakierron varmistellen turhan paljon, eli blokkasin hypyn ja työnsin taaksi, kun olisin voinut lähettää takaakiertoon kauempaa. Uusi yritys ja lähetys oli paljon parempi! Pitää vaan luottaa Tinoon ja myös muistaa opettaa tekniikat sille sen sijaan että yrittää estää väärät reitit koska muuten ihanteellinenkin reitti kärsii. Takaakierron jälkeen jatkettiin sivusuuntaan putkelle ja Tino tuli pari kertaa takaakiertävän hypyn ohi (eli kiersi silloin koko esteen) koska unohdin tehdä vedon esteen yli, vaan jatkoin sen sijaan liikettä sivulle. Selkeämmällä ohjauksella tämäkin korjaantui helposti.

Olipa hyvät treenit ja taitava koira!

Kommentit

  1. kuulostaapa hyvältä! :) voi kun tulis jo kesä ja päästäis yhdessä treenailee

    VastaaPoista
  2. No sano muuta! Olisi niin hyvä käydä yhdessä tekemässä, niin tulisi varmaan paremmin suunniteltua teemat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti