Varmuutta peliin!

Olin koko viikonlopun koulutusohjaajan peruskurssilla. Teorian puolelta ei tullut hirveästi uuttaa tietoa, mutta koulutuksien kautta pienryhmissä tuli paljon ajateltavaa. On kyllä todella antoisaa kouluttaa porukassa! Yksi todella tärkeä ja vahva ajatus, jonka viikonlopun jäljiltä muodostin, oli tärkeys hyvien perusteiden opettamisesta ja ettei saisi edetä liian nopeasti opetuksessa vaikka näyttäisi menevän jo hyvin. Pitää maltaa, jotta koira ehtii kasvattaa itseluottamusta ja varmuutta opittuihin asioihin. Omalta osaltani nämä ajatuksen koskevat etenkin Tinoa. Olen tähänkin asti palkannut Tinoa paljon ja lyhyistä pätkistä ja yrittänyt vahvistaa uusia kuvioita, mutta päätin olla jatkossa vielä paljon tarkempi tämän asian kanssa. Etenkin itsenäistä työskentelyä pitää vahvistaa entistä enemmän. Tämä koskee itse asiassa myös Ironia.

Eilen oli sitten taas treenipäivä. Vapaaharkkasin ensin Pippinin ja Ironin kanssa, tai Pippin kävi lähinnä juoksentelemassa kentällä ja Ironin kanssa tein sitten keppikulmia ja keinua. Keppikulmia tein neljällä kepillä, jotta oli mahdollista ottaa useampi toisto. Kulmat onnistuivat alkusähellyksen jälkeen hyvin. Keinua rakennan vähän uusiksi, eli siiveke keinun alle jottei keinu pääse laskemaan ja rämähtämään. Näin yritän saada Ironin oppimaan menemään keinun päähän asti hidastelematta keskiosalla. Iron hoksasi homman nopeasti.

Sitten oli vuorossa Tinon ryhmätreenit. Teimme ensin kujakeppejä jonkun verran kavennettuna, jotta Tino joutuisi tekemään enemmän töitä niiden eteen, eikä vaan juosta tuhatta ja sataa suoraan läpi. Pentu oli taitava! Teimme kulmia lähietäisyydeltä ja sitten suoraan lähestymistä vauhdin kanssa ja molemmat onnistuivat tosi kivasti.

Tässä välissä tuli tauko ja seuraavana oli vuorossa ratakuvioita, joita tein 1-5 esteen pätkissä. Ensin oli vuorossa kohta missä oli eteenharjoitus ja missä sai samalla leijeröityä yhden esteen. Kuvio oli (koiran linja koko ajan suora) mutkaputki - hyppy - hyppy - mutkaputki. Hyppyjen vierellä oli poikittainen hyppy, joka siis oli hyvä leijeröidä. Rakensin tämän kuvion pienestä osista. Teimme ensin eteenharjoitus pelkillä hypyillä, niin että avustaja palkkasi edessä ja sain näin leijeröityä ylimääräisen hypyn. Teimme sitten pala kerrallaan koko pätkä, aina lisäten yhden esteen ja avustaja hoiti palkkauksen. Kun eteni tällä tavalla, niin homma onnistui todella hyvin.

Toisena kuviona oli tiukka takaaleikkaus hypylle, joka myös onnistui hyvin kun oli lelu/ kun avustaja palkkasi hypyn takana. Tino kokosi itsensä tosi hienosti ja teki pienen kaarroksen. Emme jatkaneet tästä kuviosta eteenpäin vaikka rata olisikin jatkunut, mutta tein lopuksi pussin ja vielä yhden eteen-lähetyksen.

Tänään on sitten vuorossa Tinon ensimmäinen "oikea" fyssarikäynti!

Kommentit