Tino fyssarin luona

Eilen oli vuorossa Tinon ensimmäinen "oikea" fyssarikäynti Anna Boströmin luona Aistissa. Pentunen käyttäytyi todella hyvin ja malttoi esittää sekä käyntiä että ravia ikäisekseen oikein mallikkaasti. Pysyi lisäksi käsittelyssä rauhallisena - on kyllä niin hyvä että olemme opettaneet Tinon rauhoittumaan käskystä.

Tino oli Annan mielestä symmetrinen, eli vasemman ja oikean puolen välillä ei ollut eroja, sekä liikkuessaan että rakenteeltaan. Syvien lihasten toiminta on heikko kauttaltaan, mutta tämähän on normaalia Tinon ikäisille nuorukaiselle. Anna totesi että Tinon kokonaistilanne on hyvä, mikä on tietenkin omistajan mielestä aina hirmu kiva asia :)

Saimme muutamia harjoituksia, lähinnä syvien lihasten herättämiseen, ja näitä tehdään maltillisesti ja vähillä toistoilla. Seuraava fyssarikäynti voisi olla 2-3 kuukauden jälkeen, jos ei tule mitään ihmeellistä vastaan ennen sitä.

Tänään kävimme sitten vaan remmilenkillä, mikä ei tietenkään miellyttänyt Tinoa. Nuorukainen on tietenkin täynnä virtaa (vaikka pääsi viimeksi eilen aamupäivällä tallille juoksemaan) ja olisi halunnut päästä irrottelemaan. Olipa työlästä saada poika kulkemaan vetämättä reilun tunnin pituisella lenkillä, kun pidän normisti suurimmaksi osaksi vapaana.

Kommentit