IHAH 30.1, 2 x agi ja 1 x hyppis

Iron jaksoi hyvin kolme strattia päivässä Eckerössä, joten päätin kokeilla samaa nyt Hyvinkäällä ja ihan hyvin tuntui jaksavan. Sitä toivottua tuplaa ei tullut, lähellä oli, muttei kuitenkaan. Tämä jäi tietenkin harmittamaan kun turhan usein toi tupla on nyt ollut ihan jonkun pienen virheen päässä.

Positiivista on että Ironin vauhti on nyt ollut, ainakin ajoittain, parempi. Kulki mielestäni kovempaa Eckerössä kuin nyt eilen Hyvinkäällä, mutta eilen minien tuomari Kari Jalonen olikin asettanut kisaajille aika haastavat radat. En sano ettei vaikeutta saisi olla, mutta eiliset radat olivat vaikeita eri tavalla kuin normi vaikeat radat ovat, hankala selittää.


Agilityrata A
Rata oli keppien loppuun asti ihan hyvä, sitten tapahtui jotain mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut. Iron rupesi haistelemaan juuri ennen keppien jälkeistä hyppyä (ei oikein näy videolla). Kielsin ja Iron kääntyi tämän takia takaisin hyppäämättä estettä, eli tästä tuli kielto. Itse turhauduin siitä että Iron oli haistellut ja loppuradan ohjasin sitten huonosti. Olisi joko pitänyt ottaa Iron pois radalta heti, tai sitten nollata tilanteen ja tehdä loppuun asti hyvän radan.

Agilityrata B
Rata oli pitkälti edellinen rata toiste päin, paljon kiemuroita ja näin ollen Ironin vauhti ei ollut mitenkään kova. Tuloksena kuitenkin ihan sievä nolla.

Hyppyrata C
Hyppiksellä oli muutama aika inhottava kulma. Muurille oli syytä suoristaa koiran linja, pussin jälkeen sai olla tarkkana pujotteluviennin kanssa ja sitten oli vielä rengas suoran putken jälkeen 90 asteen kulmassa. Tämä viimeinen kohta koitui meidän kohtaloksi, ihan oman ajatuskatkon takia. Olin ensin ajatellut jarruttaa putkelle ja ottaa vastaan renkaan oikealta puolelta ja valssata renkaan jälkeen, minkä siis osittain teinkin, mutten suunnitelmien mukaan, vaan sekoitin kuvion toiseen ajatukseen. Toinen ajatus oli että jos Ironilla ei ole hirveän kova vauhti, niin juoksen valssaamaan suoran putken päähän ja vien renkaan sen vasemmalta puolelta. Lähdin kiihdyttämään kun Iron meni putkeen, mutta päätin viime tipassa että jäänkin renkaan oikealle puolelle ottamaan vastaan. Tämä ei tietenkään ollut hyvä idea koska Iron oli lukenut minun kiihdytyksen ennen putkea, mikä johti siihen että ampui pitkälle ulos putkesta ja ajautui pahasti renkaan linjalta ohi. Tuloksena oli kielto kun Iron tuli renkaan ja kehikon välistä. Loppuradalla en skarpannut/ ohjannut terävästi ja se olikin hitaampi ja löysempi. Ihanneaikaan olisimme kuitenkin ihan hyvin ehditty ilman sitä kieltoa.

Pippin ja Tino olivat mukana kisaturisteina. Kotiin päästyämme hyvä ystäväni ja hänen chihuahuansa kävi meillä :)

Kommentit