Hyvää joulua, ja vauhtitreenit


Eilen oli vauhtitreenit BAT-hallilla. Meitä oli aika monta paikalla, joten hallilla vierähti sitten koko ilta ja joulusiivous jäi tekemättä. Ehkä tänään? Hyvää joulua kuitenkin kaikille!

Vauhtitreenin idea on saada koira itsevarmemmaksi ja rata on suoraviivainen, jotta saadaan nostettua vauhtia. Aloitin Tinon kanssa tehden rataa n. 1-5 esteen pätkissä. Tino lukitsi esteitä hyvin ja vastasi lähetyksiin tosi kivasti. Sain jopa yhden hypyn leijeröityä! Tein parit puomin alastulokontaktit ja yhden kerran jatkoin rataa kontaktin jälkeen. Tinoa vähän ihmetytti että rata jatkuikin kontaktin jälkeen. Tähän saakka olen tehnyt kontaktia erikseen ja vapauttanut eteen lelulle. Pitääkin ruveta käyttämään esim. hyppyä tai putkea kontaktin jälkeen, jotta Tino oppii jatkamaan rataa. Tino oli vauhdikas ja suoriutui tosi kivasti :)

Osallistuin näihin treeneihin etenkin Ironin takia, että saisin pikkumustaan enemmän vauhtia. Iron lukitsee esteitä hyvin ja vastaa todella hyvin eteen-käskyyn. Puomilla hidasti keskiosuudella, mutta Kirsi huomautti että hidastan myös itse siinä - meni paljon paremmin kun juoksin kovaa koko puomin ja vielä alastulon ohi. Olisin vielä toivonut lisää vauhtia Ironiin, mutta kestää varmaan hetki ennen kuin taas saan sen moottorin käynnistettyä.

Seuraavat treenit ovat sitten joulun jälkeen.

Meidän pienestä pennusta on muuten tullut iso poika! Säkäkorkeutta on n. 56 cm ja painoa on vajaat 17 kg, saas nähdä milloin kasvu loppuu...

Kommentit