Vauhtia ja liikettä niveliin!

Eilein, torstaina, oli vuorossa Ironin treenit, kouluttajana Anne Savioja. Vaikka hallilla on lämmintä ja Iron turhan pitkässä karvassa, niin intoa ja vauhtia löytyi! Ironhan on aina ollut lämöherkkä ja BAT:in lämmin halli on aina ollut vähän turhan lämmin treenipaikka pikkumustalle. Pidin toki treenipätkämme lyhyehkönä, jotta lopettaisimme treenaamisen ennen kuin Iron pääsee väsähtämään.

Radan alussa oli ensin 2 hyppyä edestä (hieman vinoittain) ja sitten jatkettiin (luonnollisella) takaakierrolla (tämä hyppy myös hieman vinossa) ja siitä suoraan keinulle. Takaakierto oli aluksi hidas, mikä johtui siitä että jäin paikoilleen odottamaan että Iron kiertää ja tulee mukaan. Jos taas lähdin reippaasti liikkeelle kohti keinua, niin kiertokin oli parempi ja nopeampi. Pitäisi vaan muistaa liikkua rohkeammin, eikä jäädä odottelemaan silloin kun tuntuu että Iron hidastelee jossain käännöksessä. Odottaminenhan palkitsee Ironin hidastelemista, koska eihän sillä ole silloin mikään kiire jatkaa!

Keinusta jatkettiin putkeen ja sieltä renkaan ja muutaman hypyn kautta kohtaan, missä oli hyvä lähettää koira sivuhypylle, jotta ehti muutamien hyppyjen ja renkaan kautta ohjaamaan putken väärään päähän. Lähetyksessä jäin ensin taas odottamaan Ironia, mikä hidasti suoritusta, mutta kunhan lähdin liikkelle heti lähetettyä Ironin hypylle, niin kuvio oli vauhdikas. Vaikka Iron pääsi minun eteen ennen putkea, niin luki silti ohjausta tosi hyvin ja haki oikean putkensuun varmasta.

Putkesta mentiin renkaan kautta toiseen putkeen (90 asteen käännös tälle putkelle). Kepit olivat renkaan kanssa linjassa vähän kauempana ja Iron lähti ensimmäisellä kerralla suorittamaan niitä putken sijaan. Tämä oli ihan oma moka, olin suunnitellut käännöksen vedolla ja sitten leikkauksella putkelle (josta sitten jatkettiin kepeille), mutta olinkin ajautunut renkaan toiselle puolelle, joten koko kuvio meni pieleen. No, uusi yritys vedolla - ja toimi todella hyvin, veto + Iron = hyvä yhdistelä :) Kepeistä jatkettiin muutaman takaakierron kautta puomille. Takaakierrot onnistuivat parhaiten tekemällä valssin keppien päähän lähellä ensimmäistä takakiertoa, eli ottamalla kunnon sivuetäisyys kepeille. Iron ei kyllä pahemmin häiriinny vaikka ottaa etu- tai sivuetäisyyttä kepeillä, joten tässä ei tullut ongelmia.

Puomin jälkeen oli enää putki ja pari hyppyä ja tämäkin sujui ongelmitta. Olen todella tyytyväinen Ironin etenemiseen treeneissä. Muutamat käännökset olivat hitaat, mutta johtuivat minun liikkeestäni (tai siis siitä etten liikkunut). Pitää vaan entistä enemmän keskittyä rytmiin!

Tein Tinon kanssa putkilähetyksiä ja puomin alastulon kontaktia ennen Ironin treenejä. Tino ei edelleenkään lähtenyt lukitsemaan putkea jos lähetin kauempaa. Pojalla tuntui silmät taas vähän pyörivän päässä ja ihan kun se kävisi vähän liian isoilla kierroksilla, jotta pystyisi keskittymään. Tuntui väsyvän aika nopeasti, vaikka emme tehneet kovinkaan paljon, mutta voisi ehkä johtua siitä, jos tosiaankin on liiankin innostunut? Keskityimme sitten ihan helppoihin juttuihin ja leikkimiseen. Pitäisi käydä kokeilemassa miten Tino käyttäytyy Ojangossa, mielestäni BAT:in halli on vähän, miten sanoisi, "stressaava". Meteli on hallissa usein aika kova, siellä kaikuu jonkun varran ja matto on vähän liukas Tinon kokoiselle huli-vili pennulle.

Pippinkin pääsi hetken tekemään ennen Ironin treenejä, oli ihan into-pinkeenä, mutta kuunteli silti hyvin.

Huomenna on sitten vuorossa Patricia Hirnin hyppytekniikka-kurssi. Tino osallistuu pentukurssille ja Iron jatkokurssille.

Kommentit