Keppikulmaa, rengasta, takaaleikkausta, puomia

Eilen oli maanantaisen tapaan Tinon ryhmä-treenit. Teimme harjoituksia kahdessa pisteessä, niin kuin meillä on ollut tapana. Kävin Tinon kanssa ensin Tapsan opeissa. Harjoittelimme rengasta ja takaaleikkausta hypylle ja putkelle. Tino tarvitsee edelleen paljon suoritusrauhaa renkaan kanssa, ei vielä kestä minun liikettä. Saimme useamman hyvän toiston renkaalle, sekä pelkällä renkaalla että hypyn kautta (hyppy ja rengas toistensa linjalla).

Takaaleikkaus putkelle onnistui ongelmitta. Sitten oli vuorossa leikkaus hypylle, jolle tultiin suoran putken kautta. Hyppy ei kuitenkaan ollut linjassa putken suun kanssa, vaan vähän sivulla, mikä aiheutti että putki syötti etenkin maksi-koiralla hypyn ohitse. Teimme pari kertaa leikkauksen hypylle ilman putkea, ja se onnistui hyvin, lelu palkkana odottamassa hypyn takana. Putken kautta saimme onnistumaan niin, että Tapsa merkkasi hypyn lelulla. Näin jälkikäteen mietittynä etäisyys putkesta hypylle oli turhan lyhyt Tinolle, jotta olisi pystynyt lukitsemaan hypyn ilman apuja.

Lepohetken jälkeen siirryimme Leenan puolella, jossa teimme ensin pussia muutamien viikkojen tauon jälkeen. Tino muisti pussin hyvin, mutta pyrki aina vinoon ulos, joten palkkasin muutaman kerran niin, että sain tulemaan suoraan ulos. Siiryimme sitten kujakepeille. Lähetin ensin suoraan kepeille ja kokeilin sitten hypyn kautta, joka oli hieman vinosti kepeihin nähden. Tino ei hakenut keppejä hypyn takaa lähettämällä, mutta jos menin hypyn toiselle puolelle ottamaan vastaan ja lähettämään kepeille, niin onnistui hyvin. Otimme muutamia toistoja ja lopetimme siihen.

Tein vielä treenien lopuksi puomin alastulokontaktia muutamia kertoja. Tino tarjoaa asentoa ja nenäkosketusta hyvin, mutta toinen takajalka tipahti ajoittain puomilta sivulle maahan.

Iron pääsi harjoittelemaan flyball-koneen "käyttöä". Lupasin että yritän opettaa sille flyball:ia, kun BAT:illa olisi näytös Voittaja näyttelyiden yhteydessä joulukuussa. Iron haki hyvin pallon laitteesta, pitää vaan keskittyä siihen että myös palauttaisi pallon minulle...

Kommentit

  1. Laita siiveke puomin alastulon sivuun jos tiputtaa takajalkoja, korjaantuu silleen itsestään (röllillä oli sama ongelma nuorempana).

    Niin ja mun pitää näyttää sulle se nami juttu miten kepeillä koira oppii sika nopee kulmat! En oo vielä itte kokeillu mutta ens ke ajattelin.... :)

    VastaaPoista
  2. Pitää kokeilla siivekkeellä jos ongelma jatkuu, muuten myös takapään hahmotusharjoitus voisi olla hyvä :)

    Pitää taas sopia joku kerta kun käydään yhdessä tekemässä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti