Pippinin jälkeläiset ja HAU:n agi-kisat

Lauantaina kävin ensin Ojangossa vapaatreenaamassa. Iron ja Pippin tekivät muutamat kontaktit, kepit ja kuviot ja Tino pääsi tekemään pientä kuviota, kujakeppejä ja pentupuomin alastuloa. Ojangosta suuntasin sitten katsomaan Pippinin ja Niiskun pentuja. Pennut, 3 reipasta tyttöä, on nyt n. 2½ viikkoisia, niillä on silmät auki ja harjoittelevat kävelemistä :) Ihania pikkuisia!Kaikki kuvat pennuista.

Tänään oli sitten vuorossa HAU:n agi-kisat. Sekä Iron että Pippin osallistuivat kahdelle radalle, yksi hyppyrata ja yksi agilityrata. Tino oli mukana kisaturistina ja pääsi tekemään putki-hyppy harjoitusta ulkokentällä.

Ironin radat
Ensimmäisellä radalla (hyppis) Ironin vauhti oli paikoittain ihan hyvä, mutta heti alussa Iron pääsi melkein livistämään putkeen keppien sijaan. No, sain vielä korjattua, Iron on niin kiltti ja kuuliainen että kääntyi viime tipassa pois. Radan lopussa Iron sitten kääntyi viimeisessä putkessa ympäri ja siitä kielto, lähdin varmaankin liian voimakkaasti peruuttamaan ja tämä sai Ironin tulemaan putkesta pois.
Toisella radalla (agility) Ironin vauhti oli huonompi, mutta tuli silti nolla. Puolessa välissä olleet välistävedot olivat hitaat ja itse olin jokaisessa jäljessä. Varmistelin koko radan aikana, mikä tietenkin hidastaa vauhtia. Pitäisi vaan luottaa Ironiin enemmän ja viedä rohkeammin.

Pippinin radat
Hyppyradalta tuli kymppi, kolmannen esteen kielto sekä kielto kepeiltä (kamera joutui pauselle, keppikielto ei näy selvästi videolta). 45 cm hypyt tuntuivat tuottavan ongelmia, eikä Pippin vaikuttanut omalta itseltään. Agiradalla rimat olivat 40 cm, mutta Pippinin vauhti oli edelleen hukassa (radalta tulikin reilut sekunnin verran yliaikaa) eikä oikein lukinnut esteitä, niin kuin yleensä. Ratavirheitä ei silti tullut, mutta vauhdittomuus jäi mietityttämään.

Kommentit