Oilin & Peten koulutus

Tänään oli vuorossa Oilin ja Peten koulutus Tinon kanssa, eli koulutus oli suunnattu nuorille/ aloitteleville koirille. Olen aina pitänyt Huotaristen tavasta kouluttaa, joten oli varsin mukavaa päästä pitkästä aikaa heidän oppiin! Ensin oli teorialuento josta tuli paljon hyödyllistä tietoa ja ajateltavaa muun muassa koiran asenteesta, motivoimisesta, opettamisesta ja ohjaamisesta. Sitten oli vuorossa muutamat käytännön harjoitukset.

Teimme Oilin kanssa kujakeppejä, ensin pelkät kujat ja sitten mutkaputken kautta, avustaja palkkaamassa edessä. Pelkät kujat meni hyvin, mutta putken kautta Tino lähti pari kertaa ohi ja yritti päästä suoraan palkalle. Oili huomauttikin että menin itse liikaa "auttamaan" kepeille, minkä aiheutti sen että häiritsin Tinoa ja ohjasin ohi. Kun otin välimatkaa Tinoon ja käskytin kepeille putken jälkeen, niin pojan päässä syttyi selkeästi valo ja oikein suoristi linjan kepeille. Mahtava pentu! Kulmia pitäisi nyt harjoitella enemmän ja kun ne ovat hanskassa, niin ruveta kaventamaan kujaa.

Kontakteja emme tehneet, koska niiden harjoittelu on meidän osalta vielä niin vaiheessa. Pitää ensin kotona vahvistaa asentoa ennen kuin aloitetaan niiden tekeminen kentällä/ hallilla.

Pete opetti vuorostaan muutamia perus tekniikka-kuvioita: takaakierto, sylkkäri ja poispäin-käännös. Tinon kanssa tein takaakiertoa ja sylkkäriä, emme tehneet poispäin-käännöstä, koska Tino oli selkeästi siinä vaiheessa jo väsynyt uusista opeista. Tino osaa kiertämisen ihan kivasti, mutta itse yli-ohjaan tapani mukaan... Keskityimme sitten siihen että minun oma liike ja ohjaus olisi mahdollisimman selkeä, ilman että lähden saattamaan liikaa. Vaatinee vielä hieman harjoittelua ;-) Mutta Tino teki hienosti! Sylkkäriä teimme namilla. Tino oli jo vähän väsynyt, joten liikerata ei ollut niin terävä kuin olisi voinut olla.

Tämän päivän koulutus oli kaikin puolin opettavainen ja kiva!

Kommentit