Maanantain pentutreenit

Eilisissä pentutreeneissä tuli paljon uusia asioita Tinolle, itse asiassa turhan paljon uusia asioita jotta pojan keskittyminen olisi riittänyt niiden kaikkien sisäistämiseen.

Ensimmäisellä radanpätkällä aloitimme perus pakkovalssilla toiselle esteelle. Tino tuli pari ensimmäistä kertaa niin kovaa ykkösesteen takaa että käännös (pakkovalssi) toiselle esteelle valui reippaasti. Merkkasimme sitten käännös-paikan lelulla (eli lelu toisen esteen siivekkeen taakse) ja nyt Tino hoksasi. Teimme vielä saman kertaalleen uusiksi ja jätimme harjoituksen sitten sikseen. Jatkettiin hypyn ja renkaan kautta loivaan u-putkeen (nämä kaikki linjassa) ja sieltä hyppy - hyppy (nämä linjassa) ja vielä 180 asteen käännös toiselle hypylle - tässä kohdassa harjoittelimme valssia. Valssi-kohta onnistui parina kertana, mutta niin että vähän levisi ja kun kokeilin ottaa enemmän sivuetäisyyttä, jotta käännös olisi ollut parempi, niin Tino tuli esteistä ohi. Totesimme että taitaa olla väsynyt (henkisesti) uusista kuvioista ja lopetimme putki - hyppy - hyppy suoraan, jonka Tino meni vaudikkaasti.

Tino pääsi lepäämään ja tauon jälkeen oli vuorossa keppejä, pöytää ja putkeen menoa kuolleesta kulmasta. Kujakepeillä Tino loikkasi pari kertaa ohjureiden yli, mitä ei ole ikinä tehnyt, mutta saattoi johtua siitä että avustaja oli palkkaamassa (pienen) muurin takana ja Tino kiihtyi siitä kun palkka ei sitten näkynyt selvästi umpinaisen palikan takaa ja sille tuli ehkä sen takia kiire päästä palkalle. Tein sitten muutaman onnistuneen keppisuorituksen ja jätin siihen. Pöytää tehtiin namin avulla, nami siis valmiiksi pöydän reunalle ja lähetys. Tino teki tätä hyvin, myös hypyn kautta, mutta kun teimme hetken muuta välissä ja sitten pöytää uudestaan, niin ei enää muistanut mikä tempuu tämä oli. Vaatii vielä harjoitusta, ei saisi edetä liian nopeasti kun tämä oli sentään ensimmäinen kerta kun Tino teki pöytää.

Kuollut putkikulma oli Tinolle helppo, jee - kova työ palkitaan :) Olemme tehneet aika paljon töitä putkien kanssa kun ne aiheuttivat ongelmia aikaisemmin. Putki oli suora putki ja sen jälkeen oli hyppy ihan linjassa ehkä n. 6 metrin päässä. Tino ei kuitenkaan lukinnut hyppyä, vaan siihen tarvittiin avustaja palkkaamaan, silloin irtosi hyvin. Lopuksi vielä takaaleikkaus putkelle hypyn kautta, onnistui hyvin.

Eilisen kuviot/ uudet esteet olivat siis: pakkovalssi, valssi, pöytä, kuollut putkikulma, lähettäminen/ irtoaminen ja takaaleikkaus.

Kommentit