KKK:n kisat 16.10

Tänään lähdimme Kirkkonummelle kisoihin, sekä Ironin että Pippinin kanssa oli hyppy- ja agilityrata.

Iron aloitti Ritva Herralan agilityradalla. Pohdin rataantutustumisessa miten veisin puomille, joka oli kolmantena esteenä ja jonka alla putken toinen pää hieman houkutteli. Päätin luottaa Ironiin ja siihen että haltuunotto 2. esteen jälkeen + puomi-käsky toimisi. Iron ei edes vilkaissut putkea, vaan meni suoraan puomille, hieno poika! 2. esteellä olisi kuitenkin ehkä pyörityksen sijaan voinut tehdä niistosokkarin.

Ironin vauhti oli ihan kiva, etenkin loppuradasta, mutta sitten olinkin myöhässä parissa paikassa. Toiseksi viimeisen putken jälkeen varmistin seuraavan hypyn, kun tuntui että Iron saattaisi tulla ohi, kun tuli sen verran vinoon ulos putkesta. Tämä aiheutti vuorostaan sen että olin taas seuraavalla hypyllä myöhässä, missä olin ajatellut tehdä valssin ja Iron valui reippaasti siinä käännöksessä. Olisi pitänyt suunnitella tämä kohta vedolla tai lähteä heti edellisellä putkella paremmin liikkeelle. Sain Ironin kuitenkin onneksi virheittä seuraavaan putkeen, mutta sitten taas sen putken jälkeen Iron pääsi valumaan ja jäin paikoilleni (!) korjaamaan linjaa. Videota katsellessa en tiedä miksen vaan lähtenyt liikkeelle rohkeammin. Nyt käännös valui ja sen lisäksi tuli pieni pysähdys/ hidastus, liikkeessä ainakin hidastus olisi jäänyt pois. No, nolla tuli kuitenkin radalta :)

Iron lähti ihan kivalla vauhdilla hyppyradalle ja 3. esteellä niistosokkari toimi hyvin, mutta ennen keppejä ja keppien jälkeen vauhti hidastui. Tämän jälkeen Iron silti meni ajoittain ihan reippaasti, mutta viimeisen putken jälkeen haltuunotto epäonnistui ja Iron pääsi valumaan niin paljon että melkein suoritti väärän esteen. Putkien jälkeiset käännökset ovat pitkään olleet meidän kompastuskivi. Yritin sen takia olla tarkkana haltuunoton kanssa, mutta olisi pitänyt odottaa vähän ennen kuin lähdin taas liikkeelle. Vaikka sain Ironin käännettyä pois, niin kohdassa paloi aikaa ja lopputulos oli vajaan 2 sek. yliaika. Kolmen viimeisen esteen pätkä oli kuitenkin taas kivan vauhdikas :)

Ironin radat.

Pippinin kanssa ei taaskaan oikein sujunut. Ensimmäisellä radalla (hyppis) herra aloitti taas kiertämällä ensimmäinen este ja sen jälkeen homma levisi ja Pippin suoritti radalla olevat esteet oman mielen mukaan. Poistuimmekin sitten melko suoraa linjaa maaliin. Toisella radalla (agi) Pippin meni väärin sisään kepeille, mutta suoritti muuten esteet numerojärjestyksessä. Rimat olivat kuitenkin tapissa (45 cm) ja hidastivat Pippinin vauhtia huomattavasti. Pippinin radat ei tullut tällä kertaa kuvattua.

Pippinin kisailu jää kyllä nyt enemmän satunnaisiin startteihin, koska minunsta tuntuu ettei enää oikein kulje/ liiku radalla niin kuin ennen. Haluan silti että Pippin pysyy terveenä myös eläkeikäisenä, joten otamme enstistä rauhallisemman tahdin agilityn suhteen.

Kisaturisti-Tino pääsi hetken leikkimään Sisu-veljensä kanssa sen lisäksi että seurusteli kaikkien mahdollisten ihmisten kanssa :)

Kommentit