Bonustreenit Ojangossa

Päästiinpä vielä ainakin kerran harkkailemaan ohjatusti Ojankoon, vaikka BAT:in treenit muuten olisivat jo hallilla tästä viikosta lähtien.

Eilen oli siis nuorten koirien treenit, eli Tinon ryhmän treenit. Ohjelmassa ratatreeniä (josta Tino tosiaan tekee vaan 2-3 estettä kerralla), kujakeppejä ja vähän kontakteja. Ratatreeneissä tumma mutkaputki tuotti monille ongelmia, näin möys Tinolle. Tino lähti putkeen kovaa, mutta jarrutti ensimmäisessä mutkassa ja kääntyi ympäri ja tuli pois. Ei auttanut muu kuin suorittaa putki, silloin sujui hyvin. Harjoittelimme vähän käännöksiä ja minun pitää ottaa näitä nyt tosissaan harjoituksiin mukaan, koska Tino lukee näköjään kivasti eteen ja kaarrattaa pitkälle. Oli kyllä kiva huomata että Tino ei olekaan niin kiinni minussa mitä olen olettanut, mutta kyllä se edelleen reagoi minun liikkeeseen ja ohittaa suoritettavia esteitä kun katsoo minua.

Kujailla pystyi jo ottamaan vähän kulmaa noin metrin etäisyydeltä, suoraan hakee jo kauempaa, myös hypyn takaa. Teimme lisäksi pentupuomin alasmenoa ja putkeen lähetystä pelkällä sanalla (ei ohjausta).

Iron ja Pippin pääsivät tekemään viime viikon ratatreeniä hieman muokattuna, sujui kivasti. Pippin oli oma innostunut itsensä ja myös Ironilla oli meno päällä. Vapautin Ironin tänään heti kun hidasti kontaktipinnalle, eli en vaatinut täyttä pysähtymistä, pitääkin miettiä miten haluan jatkossa tehdä kontaktien kanssa. Kisoissa annan aina tulla läpi, treeneissä olen vaatinut pysähtymään, mutta minusta tuntuu että tämä tekee sen että Iron epäröi miten kontakteja tulisi suorittaa.

Tein vielä keppikulmia Ironin kanssa kujakepeillä, oli hyvä vauhti! Oli niin mukavaa olla vielä kerran ulkona, torstain treenit ovat sitten kai hallilla, siellä on kyllä harmittavan ahdasta.

Kommentit