Maltti on valttia

Nyt on parin päivän agi-treenit takana (ma ja ti).

Maanantaina oli Tinon treenit nuorten koirien ryhmässä. Tino pääsi juoksemaan leveää kujaa ja toisena harjoituksena oli ohjauskuvioita. Teimme pakkovalssia kahden hypyn kanssa (tai siivekkeiden välistä kun en vielä lainkaan käytä rimoja). Tämä onnistui vielä hyvin, mutta muuten ohjauskuviot (sylkkärit ja takaakierrot u-putken jälkeen hypylle) olivat mielestäni liian haastavat meille. Tinohan on vasta äskettäin tutustunut agilityn maailmaan. Pitää jatkossa itse pitää parempaa huolta siitä mitä tulee tehtyä Tinon kanssa, ettei tulisi turhia vääriä toistoja. Tinolle harkat ovat vielä tietenkin leikkiä, mutta haluan että pojalle tulisi estevarmuutta ennen kuin asioita vaikutetaan. Jatkossa sitten malttia ja oikein helppoja harjoituksia. Tiistaina vapaa-harkkasimme hetken tehden kujakeppejä ja suoraa putkea hyvällä vauhdilla. Kotona ollaan harjoiteltu kosketusalustaa.

Kirjoitin aikaisemmin meidän, tai Tinon ;) uudesta ongelmasta, eli lelun omiminen ja omin päin juoksenteleminen lelun kanssa. Sain treenikaveri Sannalta hyvän vinkin ja se toimi ainakin tiistaina loistavasti. Kun Tino lähtee lipettiin lelun kanssa, niin heti kun saan sen huomion/ Tino juoksee kohti, niin pitäisi heittää toinen lelu vastakkaiseen suuntaan. Tähän asti olen siis yrittänyt juosta pakoon toisen lelun kanssa ja se toimikin aluksi, mutta nyt sitten parina kertana tästä ei ollut apua. Olen muutenkin tehnyt paljon lelun-vaihto-leikkejä ja nämä sujuvatkin hyvin niin kauan kun Tino on melko lähellä, mutta nyt oli tarvetta apukeinolle joka auttaisi minua silloin kun Tino on kauempana lelun kanssa. Lelun-heittoleikki on ainakin toistaiseksi hyvä ratkaisu, etenkin jos peruuttaa muutaman askeleen kun Tino kiinnittää huomion minuun ja sitten heti heittää toisen lelun vastakkaiseen suuntaan. Toivotaan että tämä toimisi jatkossakin!

Vapaaharkkasin hetken Pippinin ja Ironin kanssa maanantaina. Pippinin kanssa keppikulmia ja -lähetyksiä sekä muita ohjauskuvioita. Kokeilimme poispäinkäännöksiä, mutta minusta tuntuu ettei ne tule sopimaan Pippinin liikerataan. Iron pääsi vuorostaan juoksemaan kujaa sekä suoralla lähestymisellä että 180 asteen kulmasta. Hyvin rupesi kiihdyttämään! Tiistaina olimme tuuraamassa kilpailevassa ryhmässä, kouluttajana Ville Liukka. Teimme pari lyhyempää rataa, tein molemmat Ironin kanssa. Iron meni melko hyvää vauhtia kun välillä vilautti lelua, mutta ilman lelun vilauttamista Ironin moottori ei oikein käynnistynyt. Tämä saattaa hyvin tietää ongelmia sunnuntain kisoissa... Voipi olla että Ironilla on tiedossa pidempi kisatauko. Treenikaveri Maarit kyllä huomautti että tällainen asenne ei ole hyvästä ;) Tiedän sen kyllä itsekin ja yritän aina lähteä radalle iloisin mielin, mutta oma maltti taitaa olla melko loppuun kulutettu Ironin vauhtiongelmien osalta. Onneksi minulla on veteraani-Pippin joka omalla tavalla aina tekee parhaansa. Eilen teimme vähän tekniikkatreeniä, etenkin pakkovalssit ja sylkkärit tuli harkattua, ja hienosti meni hyvin käännöksin! En ole oikeastaan koskaan harrastanut sylkkäreitä Pippinin kanssa, mutta näköjään ne ovat luontaisia herralle.

Kommentit