Pätevä pentu!

Eilen oli Tinon ensimmäiset ohjatut treenit hallilla, olemme toki vapaaharkanneet hallilla aikaisemmin, joten paikka oli tuttu. Harjoituksien teemana oli pitkälti lähettämistä ja tarkoituksena oli saada koira suorittamaan esteet itsenäisesti.

Aloitimme kujakeppi-treenillä. Leena oli tehnyt pätkän missä oli hyppy - suorahko putki - takaakierto hyppy - ja siitä suora linja kujakepeille. Ajattelin että teemme Tinon kanssa kujaa pelkästään hypyn kautta lähettäen, koska ei ole tähän asti osannut hakea kujaa kuvion kautta. Teinkin ensin ihan suoraan hypyn kautta (vein siis istumaan hypyn taakse ja lähetin), mutta sen jälkeen lähetin takaa-hypylle ja sieltä kepeille ja Tinohan meni. Joutui jopa hieman suoristumaan kepeille koska valahti takaakierron jälkeen, oli mahtavaa nähdä että osasi hakea kujat! Teimme samaa myös suoran putken kautta, eli suora putki, takaakierto ja kepit ja tämäkin onnistui tosi kivasti. Takaakiertoa joutuu toki vielä varmistamaan ja viedä ihan loppuun asti, mutta eihän me olla treenattukaan kiertoa kovin paljon.

Pidimme pienen tauon ja sitten oli sama alkukuvio mutta kujakeppien sijaan mentiin pussiin. Tino on tehnyt pussia kaksi kertaa aikaisemmin ja kangasta on silloin nostettu. Tein ensin pussin niin että Leena nosti kangasta hieman ja otti lelulla vastaan, mutta sitten kokeilimme ilman apuja. Ensimmäisen kerran Tino takertui vähän kankaaseen, mutta tuli kuitenkin ihan hyvällä vauhdilla läpi, toisella kerralla tuli sitten jo kovaa läpi :) Sitten otimme koko pätkän, eli hyppy - suora putki - takaakiertto - pussi ja Tino suoritui hienosti! Noilla pienillä ratapätkillä vauhti kyllä nousee huomattavasti enemmän kuin jos tekee vaan pari estettä.

Taas oli tauon paikka ja lopuksi oli vielä lähettämisharjoitusta. Rengas - suorahko putki - hyppy - 90 asteen kännös ja hyppy - hyppy - suorahko putki. Opetimme Tinoa ensin lukitsemaan hypyn vaikken itse liikkunut, vaan lähetin pelkällä hyppykäskyllä. Tapsa palkkasi lelulla hypyn taakse, toimi hyvin. Sitten putken kautta ja palkka taas hypyn taakse. Ainoa pieni ongelma oli 90 asteen käännös koska Tino oli sitä mieltä että se leluhan pitäisi olla ensimmäisen hypyn takana eikä malttanut ensin kääntyä ja jatkaa rataa, mutta kunhan sain käännettyä ja jatkettua, niin Tino lukitsi hyvin edessä olevat hypyt ja suoran putken, jonka takana Tapsa oli palkan kanssa.

Jäi kyllä tosi hyvä fiilis treeneistä, pätevä pentu! Iron ja Pippin olivat mukana, mutta eivät päässeet treenaamaan kun hallilla on vuokralaiset klo 18 saakka ja Tinon ryhmän jälkeen tuleekin heti seuraava ryhmä. Tein silti Ironin kanssa ulkona pieniä vauhti-harjoituksia lelun kanssa.

Kommentit