Sateinen hyppytekniikkailta

Keravalla oli vielä alkuillasta aurinkoinen ilma, mutta kun saavuimme Siuntioon, niin johan tuli vettä taivaalta. Onneksi olin ottanut mukaan sadevaatteet ja autosta löytyy aina kumpparit, joten säästyin kastumisesta. Hieman jännitti miten pahasti Tinon tassut luistavat märällä nurmikentällä, mutta poika pysyi yllättävän hyvin tasapainossa.

Aloitimme korkeudenarviointi-harjoituksella 55 cm asti. Ensin oli kolme perussarjahyppyä levennettyinä ristikoina, jonka jälkeen oli 8 jalan väli ja varsinainen este, joka oli tasaokseri. Normaalisti väli on maksikoiralle 9 jalkaa, mutta lyhyemmän välin avulla tuli samalla harjoiteltua etäisyyden arviointia ja näin ollen kokoamista.

Tino teki oikein hyviä toistoja. Hyppy 55 cm korkeudelle ei ollut yhtä hyvä kuin matalimmille, vaan Tino keräsi jalat alleen vähän hätäisesti. Tämä oli Tinolle ensimmäinen kerta tuolle korkeudelle. Olen itse vasta pari kertaa nostanut 50 cm korkeuden arvioinnissa, mutta nyt jatkamme ainakin muutaman kerran tuon 55 cm kanssa ja sitten taas nostetaan. Radalla voidaan Vapun mukaan pitää rimoja 45 cm asti ja lisäksi muutaman hypyn korkeampana.

Seuraava harjoitus oli set pointin muokkaus, jossa harjoitellaan hyppyyn lähtemistä/kokoamista. Tässä on ensin pieni este (n. 10 cm) bumpina, jonka jälkeen 4 jalkaa ja tasaokseri tai ruotsalainen okseri. Koira jätetään lähelle ensimmäistä estettä (n. 2 jalkaa).

Tino suoriutui tästä harjoituksesta tosi kivasti ja käytti kroppaansa hyvin. Vappu laittoi ensin matalan tasaokserin ja nosti aina hieman. Viimeinen toisto oli ruotsalaiselle okserille, joka oli n. 45 cm korkea.

Viimeisenä harjoituksena oli pitkä perussarja, 9 estettä n. 15 cm korkeudella 6 jalan välein. Tino teki ensimmäisellä toistolla kaksi tuplahyppyä, ensimmäinen tuplahyppy taisi tulla 5-6 hyppyjen yli ja toinen 8-9 hyppyjen yli. Vappu laittoi tämän jälkeen pari kolme kertaa lelun aina eri kohtiin kesken sarjaa. Tässä Tino malttoi hyvin tehdä jokaisen välin lelulle saakka. Tämän jälkeen Tino sai kokeilla koko sarjan uudelleen. Ensimmäisellä kerralla Tino etsi lelua useammasta välistä, mutta eteni jo toisella yrityksellä paremmin loppuun saakka. Rytmi oli hyvä alussa, mutta loppua kohti taisi voimat vähän hiipua, vaikka ottikin joka välin nätisti.

Vappukin oli sitä mieltä, että Tinon tuplahypyt perussarjan yhteydessä kertovat pojan maltista. Tino ei vaan malttaisi ottaa jokaisen välin ja sille on helppo ratkaisu loikkia useamman hypyn kerralla. Tämä ei sinänsä ole paha asia, vaan tietyllä tavalla hieno homma, että Tinolla riittää voimaa hypyissä. Pitää tietenkin tehdä työtä sen eteen, että poika myös viitsisi koota itsensä, koska aina ei voi ratkaista ongelmia pidentämällä hyppyä.

Kommentit