Lauantaitreeniä

Olimme Katin kanssa sopineet yhteistreenit lauantai aamupäivälle Ojankoon. Aloitin Tinon kanssa kujakeppitreeneillä. Pidin pari viimeistä väliä edelleen leveämpänä, 9. ja 11. kepin välissä oli yksi ohjuri ja 10. ja 12. kepin välissä oli tuplaohjurit. Lisäksi laitoin 1. ja 3. kepin väliin yhden ohjurin auttamaan sisäänmenossa.

Otin ensin kaksi toistoa n. 90 asteen avokulmasta. Ensimmäisellä toistolla lähestyminen oli hypyn kautta ja toisella putken ja hypyn kautta. Molemmat onnistuivat hyvin. Olin rakentanut lähestymisen umpikulmasta hieman helpommaksi, koska edellä olevat hypyt ohjasivat koiraa niin, että linja kepeille ehti hieman suoristua. Ensimmäisellä yrityksellä Tino kiersi kepit, ei selkeästi ollut valmistautunut siihen, että kepit tulevat seuraavana esteenä. Seuraavalla yrityksellä pujottelu sujuikin jo ongelmitta ja otin vielä yhden toiston.

Tinon hengähdystauon jälkeen halusin kokeilla miten perussarja onnistuu sen jälkeen, kun Tino on jo päässyt tekemään vähän muuta agia. Aikaisemmin pohdin, että paranisiko perussarja, jos Tino saisi päästää pahimmat höyryt ennen perussarjan tekemistä. Vastaus tähän lienee "ei"...

Ensimmäinen toisto perussarjalle oli aika lupaavan näköinen. Tino teki neljän esteen sarjan ihan nätisti. Kun lisäsin viidennen esteen, niin johan loikkiminen taas alkoi. Eli kaksi viimeistä hyppyä meni yhdellä loikalla. Ei auttanut palkan tuominen lähemmäksi, joten otin viidennen hypyn pois. Tino taisi vielä kertaalleen hypätä kaksi viimeistä estettä yhdellä hypyllä myös neljän sarjalla, mutta sain kuitenkin lopetettua kahteen onnistuneeseen suoritukseen. Huomenna (tiistaina) onkin Vapun hyppytekniikkatunti, joten katsotaan miten siellä käy.

Viimeisenä treeninä tein neljä toistoa keinulle, edelleen niin etten antanut keinun laskea. Tino meni reippaasti loppuun saakka, kunhan en itse häiriköinyt sitä käsiheilutuksilla... Lopuksi vielä muutamia takaakiertoja hypylle, niin että lelu oli siivekkeen takana palkkana.

Pippin kävi myös viihdyttämässä itseänsä kentällä.  

Ironkin pääsi maaliskuun jälkeen ensimmäistä kertaa tekemään agia. Pikkumusta sai juosta kaksi suorahkoa putkea kaksi kertaa. (Olimme sopineet fyssari-Niinan kanssa, että Iron saa tehdä pientä, "vaaratonta" agia, eli lähinnä putkia, mutta myös hyppyjä speed bumpeilla.)

Ironilla taisi olla kivaa :) Etenkin kun sai leikkiä Lunan vinkupalloilla. Poika ei enää osannut päättää mikä lelu olisi paras, kun oli tennispalloa, pikkutennispalloa ja jenkkipalloa tarjolla. Jostain syystä Iron juoksi aina ympyrää oikeassa suunnassa, mutta kylläkin vasemmassa laukassa, kun kiersi minua ja Katia lelun kanssa.

Kommentit